Doç.Dr Gülşah Tayyareci ile Yrd.Doç.Dr Akil Tayyareci çiftinin kızları, 27 yaşındaki Haslet Tayyareci, Londra'daki City University bünyesinde 1977 yılında kurulan Finansal Ekonomi Master Programı'ndan en yüksek notu alarak mezun olan tek öğrenci oldu.

Üniversitedeki eğitimi sırasında tüm derslerinden en yüksek ve tam not alan Tayyareci'nin başarısı, City Universitesi akademisyenlerinin de takdirini topladı.

Londra'daki Turkish Bank'ta ekonomist olarak çalışan Türk kızı Haslet Tayyareci, Türkiye'yi temsil etmekten duyduğu mutluluğu anlatırken master programını 2 yılda tamamladığını ve aynı üniversitede doktora programına başladığını bildirdi. Teyyareci, "Böyle bir başarıya imza atmak gurur verici. Londra'da yüksek lisans yapan yüzlerce Türk öğrenci var. Hemen hemen çoğu başarılı. Yurt dışında eğitim almak isteyen genç korkmamalı hayallerinin peşinden gitmeli" diye konuştu.

Üniversite yönetimi tarafından mezuniyet töreninde konuşmacı olarak seçilen ve burada yaptığı konuşmasına Atatürk'ün `Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' vecizesiyle başladığını vurgulayan Teyyareci, "Bir Türk genci olarak konuşmama Atatürk'ün bu anlamlı vecizesi ile başladım. Tüm öğrenciler adına konuşmak ve ülkemi temsil etmekten gurur duydum. Başarımda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şimdi doktora programına başladım, bitirince de hemen ülkeme dönüp bilgi birikimimi orada kullanacağım" dedi.