4 Eylül Belediyespor Kulübü, Sebahattin Öztürk Spor Salonu’nda 3 gün devam eden Yesüken çalışmalarına Türkiye’nin dört köşesinden katılım oldu. Yesüken’in temel tekniklerinden olan “Bürküt Gözü” seminerin ana çalışmasını oluşturdu. 
 
Savaş sanatları alanında Türk kültürleşme hareketi olarak ortaya çıkan ve Türkiye’de bir ilk olan Türk Savaş Sanatı Sayokan’a kardeş geldi. Savaş sanatları alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Nihat Yiğit, yine bir ilke imza atarak Sayokan’ın ardından Türk Kılıç Sanatı Yesüken’i kurdu. Urkun Türkçesi’nde ‘yasadan yana’ anlamı taşıyan Yesüken’in ilk seminerine ise, Sivas ev sahipliği yaptı. 
 
Sayokan’a destek vererek Aybar Halil Kozanoğlu’nu bünyesine alan Sivas Belediyesi, Türk Kılıç Sanatı Yesüken’e de kapılarını açarak bir ilke imza attı.
 
Yesüken ile bizzat yakından ilgilenen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, seminer boyunca Talay Yabgu Nihat Yiğit ve katılımcıları yalnız bırakmadı.?Gazete ve televizyonların büyük ilgi gösterdiği seminerde konuşan Talay Yabgu Nihat Yiğit öncelikle katkılarından dolayı Başkan 
Ürgüp’e teşekkür etti. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Yiğit, şu ifadelere yer verdi: İlk seminerimizi Sivas’ta yaptık. Bundan sonra sık sık seminerler düzenleyeceğiz. Seminerlerimize Sivas’ta başladık. Önümüzdeki aylarda, İstanbul’da, Aydın’da, İzmir’de, Antalya’da, Ankara’da ya da Hatay’da yapabiliriz. Bu seminerlerle popülaritesi daha da artacaktır. Çünkü Türk Kılıç Sanatı Yesüken’in, diğer ülkelerin kılıç sanatlarından tarihî ve manevi olarak daha donanımlı olduğu fark edilecektir. Tarihiyle haşır neşir olan, milli ve manevi değerleriyle gurur duyan Türk gençleri de bu sebeple büyük bir alaka gösterecektir. Yeni bir branş olmasına rağmen kısa zamanda tanınıp sahip çıkılacağı inancındayım. Şu anda Karabük Safranbolu’da 54 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa etmeyi planladığımız tesis, Türk Savaş Sanatları için bir merkez konumunda olacaktır.” 
 
 
 
Hadis-i şerif ilham oldu 
“Cennet kılıçların gölgesi altındadır” Hadis-i şerifi’nin kendisine ilham verdiğini ve bu suretle bir sünneti yaşamak istediklerini anlatan Talay Yabgu Nihat Yiğit, Türk töresinde “at, avrat, silah” deyişinin ayrı bir yerinin olduğunu hatırlattı. Yiğit, “Bu üç öge önemlidir, başkalarıyla paylaşılmaz. At, Türk savaşçısının yol dostu, savaşta yareni, ruhen birbirleriyle bütünleştikleri bir can dostudur. Avrat, Türk savaşçısının namusu, kalplerinin birbirine destek verdiği, sadakatin ölümüne ortaya konduğu, ömür yolculuğunda sevgiyle el ele, gönül gönüle beraber yüründüğü can yoldaşıdır. Aile olmayı sağlayan, anaç özelliği ile saygıdeğer bir varlıktır. Allah’ın erkeğe emanetidir. Silah ise bir savaşçının hayatta kalmasını sağlayan önemli uzuvlarından biridir. 
 
 
 
 
Eğitimlerde, öğrencilere “Boşkut” denir. Yani boş, işlenmemiş, kutlu insan anlamını taşır. Boşkutlar birbirine “Koldaş” diyerek hitap ederler. 
 
 
 
Yesüken’in kurucusu Talay Yabgu Nihat Yiğit, seminerin Sivas’ta düzenlenmesinde katkıda bulunan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e plaket takdim etti. 
 
Sivas sahip çıktı 
4 Eylül Belediyespor Kulübü, Sebahattin Öztürk Spor Salonu’nda 3 gün devam eden Yesüken çalışmalarını bizzat izleyen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, başta Talay Yabgu Nihat Yiğit olmak üzere Alpar ve Boşkur’ları tebrik ederek, böyle bir değere sahip çıktıkları için kutladı. Kültürünün ve değerlerinin farkında olmayan hiçbir milletin kıyamete kadar yaşamasının mümkün olmadığını dile getiren Başkan Doğan Ürgüp, “Türk milleti ezelden ebede, dünya milletleri arasında en nadide milletlerden birisidir. İnançlarıyla, kültürel değerleriyle, savaşıyla ve birçok meziyetiyle her zaman ön planda olmuştur. Uzak Doğu sporları dediğimiz sporların, milletimizin kültüründen geldiğine inananlardan biriyim. Bu sebeple Yesüken’i kuran Yabgu Nihat Yiğit’e Osmanlı ve daha öncesi Orta Asya’ya varan kültürümüzü bizlere aktardığı için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir değere öncülük etmekten de büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Başkan Doğan Ürgüp’e katkılarından dolayı bir plaket takdim eden Nihat Yiğit, Yesüken kelimesinin Urkun Türkçesi olduğunu hatırlatarak, “Yesüken, ‘yasadan yana, yasaya bağlı olan’ demektir. Yani Allah’ın yasasına uyan, Allah’ın yasasına bağlı olan manası taşımaktadır” dedi. 
 
Türkiye