Cumartesi gecesi kablodan ya da dijital platformlardan BBC Prime kanalını izleyenler, büyük bir şok yaşadı.

Yüksel Altuğ'un haberine göre kanalın yayınladığı "The Line of Beauty" adlı dizide iki erkek soyunup, sevişiyorlardı.

Ceplerden prezervatiflerin bile çıkarıldığı bu sahne o sırada kanallar arasında dolaşmakta olan pek çok Türk izleyiciyi de şoka uğrattı.

Gazeteci Mert Savaş, hemen telefona sarılıp Kablo TV sorumlularını aramış. "Siz bu yayınları denetlemiyor musunuz?" diye sormuş. Yetkili de Savaş'a "Şikayetinizi BBC Prime kanalına iletmelisiniz" diye sözde akıl vermiş!..

BBC Prime'ın bir başka dizisi "EastEnder" da ise geçen Ekim ayında iki erkeğin öpüşmesi, İngiliz muhafazakarları ayağa kaldırmıştı. Christian Clarke (John Partridge, 35) ve Lee Thompson (Carl Ferguson, 27) isimli "nişanlı" iki erkeğin "aşklarını" konu alan dizinin 21.00 gibi çocukların ekran başında olduğu bir saatte yayınlanması yoğun şekilde eleştirilmişti.

İngiliz devlet televizyonu BBC'nin yetkilileri ise eleştiriler üzerine yaptıkları açıklamada, "Biz meseleye heteroseksüel ilişki ile homoseksüel ilişki arasında bir fark olmadığı görüşü ile yaklaşıyoruz. Ebeveynler bu dizi sayesinde çocuklarına cinsellik hakkında doğru bilgiler verebilirler" demişlerdi.