Hakem Bekir Çeker, spora 9 yaşında merak duyduğu tekvando ile başladığını belirterek, bu spor dalında siyah kuşak sahibi olduğunu söyledi.
Lise son sınıftayken spor salonunda tekvando antrenmanı yaparken güreşçileri gördüğünü ve bu spor branşına karşı da ilgi duymaya başladığını dile getiren Çeker, böylelikle güreş hayatının başladığını belirtti.

Çeker, güreş dalında sırasıyla Amasyaşeker, Ankaraşeker ve Halkbankası kulüplerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, daha sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle hakemliğe yönelmek zorunda kaldığını anlattı.

Aday hakemliğe 1986 yılında başladığını ve 23 yıldır da faal hakemlik yaptığını ifade eden Çeker, '2003 yılından itibaren Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarının hepsine katıldım. 2008 yılında Çin'de düzenlenen olimpiyatlarda iki büyük final yönettim. Hakemlikte birincilik finali yönetmek çok önemlidir ve büyük başarı gerektirir. Bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum' diye konuştu.

Çeker, son olarak Danimarka'nın Herning kentinde 21-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda FILA yöneticileri ve FILA Hakem Komitesi üyelerinin oylarıyla organizasyonun en başarılı hakemi seçildiğini ve 'Altın düdük'le ödüllendirildiğini bildirdi.

Ödülünü FILA Başkanı Raphael Martinetti'nin elinden aldığını vurgulayan Çeker, 'O anda ülkem adına büyük onur yaşadım. Sporcularımızın, ülkemize ve milletimize daha nice gururlar yaşatmasını diliyorum. Azmettik ve başardık' dedi.

Çeker, bir güreş hakemi olarak yaşayabileceği bütün güzellikleri yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bugüne kadar dünyanın çeşitli yerlerindeki organizasyonlarda ben ve arkadaşlarım yer aldık. Gerek bireysel olarak gerekse ekip olarak çeşitli başarılara da imza attık. Uzun bir süre milli takım antrenörlüğü de yaptım. Aldığım ödül, Türk hakemlerinin dünyada ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. Bu ödüle güreşin içerisinden gelmekle ve işime konsantre olmakla ulaştım. Bu ödül, bir anlık başarı değil. Bu 'Altın düdük', dürüstlüğümüzün, kural tecrübemizin ve minder üzerindeki tavırlarımızın neticesinde bize nasip oldu. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ülkemize ve milletimize kendimizi yayınla duyurabildik. Olimpiyatların ülkemizde yapılmasını ve burada bir müsabaka yönetmeyi çok isterim.'

Türk güreşçilerin büyük gelecek vaat ettiğine işaret eden Bekir Çeker, son şampiyonada elde edilen başarıların da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Çeker, gelecek nesillere örnek teşkil ettiklerine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Sporcularımızın, güreşte ve diğer spor dallarında birçok başarıya imza atacaklarına gönülden inanıyorum. Çünkü sporcularımızda inanılmaz bir mücadele ruhu var. Hem iyi mücadele ediyorlar hem de asla rakiplerinden düşük performans göstermiyorlar. Bizler kendimizden büyükleri örnek aldık ve elimizden geleni yaptık. Bir şekilde adımızı tarihe geçirdik. Gelecek nesiller de bunları görerek, bizden aldıkları meşaleyi daha ileriye ulaştıracaklardır.'/yeni şafak