Lastiği patladığı halde yola devam eden otobüs Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi

Hac görevini yerine getirerek Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkan Türk hacılarını taşıyan iki otobüs, Suriye'nin Hama ile Humus kenti arasında silahlı saldırıya uğradı. Yedek şoför ve bir hacı yaralandı. Kurşun yağmuruna rağmen yola devam eden otobüsler, Cilvegözü'nden Türkiye'ye giriş yaparken, yaralanan Cemil Karlı (50), Reyhanlı, yedek şoför Naci Özata da Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Mekke'den yola çıktıklarını belirten Özata, gece 00.30 sıralarında bir kavşakta yol sormak için durduklarını söyledi. Özata saldırıyı şöyle anlattı:
'İki hacımız inip kavşaktaki askerlere yol sormak istedi. Daha iner inmez bir anda ateş altında kaldık. Hemen iki hacımız otobüse döndü ve ilerlemeye başladık. Bir anda hacıların tümü koridora yattı. Türk Konsolosluğu'nu arayıp ne yapmamız gerektiğini sorduk. Hiç durmadan sınır kapısına gitmemizi önerdiler. Biz de arka lastik patlamasına rağmen çok şükür ülkemize döndük.''
Cemil Karlı da 8-9 otobüslük konvoy halinde döndüklerini belirterek, 'Ateş açtıklarında biz yola devam edince 4 kişi daha ilerden çıktı ve ateş açtı. Onların açtığı ateş daha çok zarar verdi. Camlar kırıldı. Koridora üst üste yığıldık. Öyle canımızı kurtardık. Hiç durmadan Cilvegözü'ne ulaştık' dedi.
KİMSE MESAJ VERMESİN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 'Hiç kimse Türk vatandaşlarına dokunarak, taciz ederek, Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmasın. Dünyanın neresinde bir Türk vatandaşı olursa onları korumaya muktedir bir devletiz biz' dedi.