Bedelli, Haziran 2012'yi bekliyor. Böylelikle ilk taksiti Haziran'da verip, ikinci taksiti Aralık 2012'ye bırakarak ödemeleri 12 aya yayacak.

Bedeli askerlikte başvuruların düşük kalmasının altında, yükümlülerin ''Haziran 2012 planı'' olduğu ortaya çıktı. 420 bin yükümlüden sadece 4 bini bedelli için başvururken, diğer hak sahiplerinin büyük bölümünün, Haziran 2012'yi beklediği bildirildi. Böylelikle yükümlüler, ilk taksiti Haziran'da verip, ikinci taksiti Aralık 2012'ye bırakabilecek.

Bedelli askerlik başvurusu için 15 Haziran 2012'ye kadar süre bulunuyor. 30 bin liralık ücret, peşin ya da iki taksitte alınacak. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, yasadan 100 bin civarında yükümlünün yararlanmasının beklendiğini, 15 Haziran'a kadar da bu miktara ulaşılacağını vurguladılar.

12 AYA YAYMA PLANI

Yasa uyarınca 15 bin liralık ilk taksit başvuru tarihinde, kalan 15 bin liralık bölüm de 6 ay sonra ödenecek. Bu süreyi göz önüne alan bedelliler, hemen başvurup 15 bin lira vermek yerine, Haziran 2012'ye kadar para biriktirip bu tarihte müracaat ederek, ikinci taksiti de Aralık 2012'ye bırakmayı hedefliyor. Böylelikle ödemeler 12 aya yayılabilecek. Yasa maddesi bedellilere bu hakkı tanıyor ve şu hükmü getiriyor:

''Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almış ve Yedek Subaylar Kanunu ile Askerlik Kanununa tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 30 bin Türk lirasını ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Yükümlüler, bu miktarı başvuru sırasında def'aten ya da, yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde de ödeyebilirler''