Türk gazetecilerinin tutulduğu binayı gösteren muhalifler o bölgenin keskin nişancı ve tanklarla korunduğunu söyledi.

Esad rejiminin askeriyken görevlerini bırakarak muhaliflerin saffına geçen askerler gözaltına alınan Türk gazeteciler ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki çadır kente bir hafta önce gelen muhalifler Türk gazetecilerinin yaklaşık 22 gün önce Binnish kasabasının hemen yanında bulunan El Fua köyünden kaçırıldığını ifade etti.

Muhalif asker Ebu Said gazetecilerin tutulduğu yeri uydu fotoğrafları üzerinden göstererek, ''Dört binadan oluşan bu askeri bölgedeki ceza evinde tutuluyorlar. Orada olduğuna yüzde yüz eminiz. Bu bölge tamamen ablukaya alınmış durumda. Keskin nişancılar 24 saat nöbet tutarken, çok sayıda tank bu binayı koruyor. Bölge kırmızı şeride alınmış ve kimse yaklaştırılmıyor'' dedi.

Durumu gazetecilere anlatmak için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Ebu Said, ''Adamlarımız iki gazeteciyi kurtarmak için bir binbaşı ve bir yüzbaşıyı kaçırdı. Bu askerlere karşılık Türk gazetecilerini istedik. Esad bunu kabul etmeyince bu askerlerin yakınlarında kaçırıldı. Şimdi değişim için haber bekliyoruz'' diye konuştu.

Türk gazetecilerin bulunduğu cezaevi hakkında bilgilerde veren muhalifler, ''Oranın şartları çok kötü. Orada bulunanlara normalde günde iki defa kuru ekmek veriyorlar. Verdikleri suda çok kötü ve hatta bu sudan dolayı bir çok insan orada hastalandı'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin öldürülebileceğini de hatırlatan muhalifler, ''Türk gazetecileri oyun yaparak öldüre bilirler. Bu nedenle bizim için oraya kadar gelen bu gazetecileri kurtarmak boynumuzun borcudur. Kanımızın son damlasına kadar bu iki gazeteciyi kurtarmak için çaba göstereceğiz'' dedi.