Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) üyesi bir grup hekim, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) desteğiyle sağlık taraması ve tedavi hizmeti için 19 Temmuz'da Kamerun'a gidecek.

EGESADER Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Abdullah Öztürk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Kamerun'a daha önce iki kez gittiklerini, 12 gün olarak planlanan üçüncü sağlık organizasyonuna 19 doktor ve sağlık çalışanının katılacağını bildirdi.

Öztürk, Kamerun'da ortalama ömrün 40-45 yaş olduğunu, AIDS, sıtma gibi hastalıkların yaygın olarak görüldüğü dile getirerek, ''Ülkeye her gidişimizde 1-1.5 ton ilaç ve sağlık malzemesi götürüyoruz. Yaklaşık 10 bin hastayı muayene, 100'e yakın hastayı da ameliyat ediyoruz'' dedi.

Sağlık yardımı amacıyla gittikleri ülkelerde Türk bayrağını gururla dalgalandırdıklarını ve Türkiye'nin tanıtımını yaptıklarını ifade eden Öztürk, ''Onlardan hiçbir şey beklemeden, gönüllü olarak Kamerun'daki insanların sağlık sorunlarını çözüyoruz. Gönüllü sağlık çalışanları olarak Türk milletinin yardımseverlik ve fedakarlığını Afrika kıtasında da en iyi şekilde temsil etmek için büyük gayret gösteriyoruz'' diye konuştu.