Bu sene 18.si düzenlenen bu fuara Su Ürünleri Tanıtım Grubu ikinci kez katılarak ülkemizi temsil etti. Kanatlı Tanıtım Grubu’da bu yıl Gulfood Fuarı’nda yerini aldı ve sektör iki tanıtım grubu ile hem Türk malı imajını güçlendirdi hem de sinerji yarattı.
Dubai’deki Gulfood Fuarı’na her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi vardı. 88 ülkeden 3 bin 800 katılımcının bulunduğu organizasyonu, Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti. STG standına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, “Dünya çapında büyük bir öneme sahip olan bu fuara ülkemizden 138 gıda firması katıldı. STG olarak ülkemizi başarıyla temsil ettik” dedi.
Dünya’nın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin Türk su ürünlerini tanıma imkanı bulduğu bu fuarda, Türk su ürünlerinin pazar arayışı için uygun ortam oluştuğuna işaret eden İşliel, yabancı nüfusun yoğunlukta olduğu Birleşmiş Arap Emirlikleri’nde levrek, çipura, alabalık ve orkinosun market raflarında kolaylıkla bulunabildiğini ifade etti.
SU ÜRÜNLERİ TANITIM GRUBU REKORA KOŞUYOR
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Şubat ayı içerisinde 3 tane uluslararası gıda fuarında Türkiye’yi temsil etti. STG, Şubat ayında ilk önce Almanya’daki Bremen Uluslararası Su Ürünleri Fuarı’na, ardından Rusya’nın Moskova şehrindeki Prodexpo Fuarı’na katılmıştı. STG son olarak Birleşmiş Arap Emirlikleri’nin Dubai kentindeki Gulfood Fuarı’nda boy gösterdi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin körfez ülkeleri arasında alım gücü en yüksek ülke olduğuna dikkat çeken STG Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz ise, Birleşik Arap Emirlikleri’nin aynı zamanda önemli bir reeksport merkezi olduğunu, Körfez ülkelerine ihracatta kilit ülke konumunda olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne olan toplam su ürünleri ihracatının 2008 yılında 479 bin dolar iken, 2011 yılında 1,8 milyon dolara yükseldiğine işaret eden Kopuz, “Birleşik Arap Emirlikleri’ne en fazla çipura sonra levrek gönderiyoruz. 2012 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ne su ürünleri ihracatın artmasını bekliyoruz. Hedefimiz ihracat payımızı katlayarak arttırmak ve 10 milyon dolara çıkartmak”şeklinde konuştu.
KANATLI TANITIM GRUBU’DA KATILDI
Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı’na, bu sene Kanatlı Tanıtım Grubu’da katılarak, Türk kanatlı sektörünü tanıttı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu’nun bundan böyle gıda fuarlarına birlikte katılarak Türkiye’yi birlikte temsil edeceğini belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türk imajını ve kalitesini ön plana çıkaran bir tanıtım çalışması yürüteceklerini ifade etti.
İki tanıtım grubunun yürüteceği tanıtım çalışmaları ile bir sinerji oluşacağına dikkati çeken Kızıltan, “Bu sayede ihracatta yeni pazarlar kazanıp, yeni ihracat rekorları kıracağız. 2011 yılında ihracat artış rekoru kıran sektörümüz 2012 yılında da yeni bir rekor kırmayı hedefliyor, 2023 yılı için belirlediğimiz 3 milyar dolar hedefini çok daha önce yakalamayı amaçlıyoruz” dedi.