Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan ancak ocak ayı başlarında serbest bırakılmasına karar verilen Türk vatandaşı Sabri Boğday, bu sabah saat 05:45'de İstanbul'a geldi.

THY'nin Cidde –İstanbul seferini yapan TK-095 sayılı tarifeli uçağıyla gelen Sabri Boğday, VİP Salonu'nda bekleyen ailesine yaklaşık 2 yıl aradan sonra tekrar kavuştu.

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde berberlik yapan Sabri Boğday (31), 11 Mart 2007 tarihinde tartıştığı Mısırlı terzi komşusu tarafından dini değerlere küfür ettiği gerekçesiyle şikayet edilince tutuklanarak konulduğu cezaevinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk yetkililerin girişimleriyle serbest bırakıldı. İdama mahkum edilen ve sonra serbest bırakılınca özgürlüğüne yeniden kavuşan Sabri Boğday, Cidde'deki Türk Başkonsolosluğu yetkililerinin çabalarıyla ilk uçakla Türkiye'ye geldi.

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda eşi Muazzez Boğday ve iki yaşındaki oğlu Süleyman Boğday başta olmak üzere yakınları tarafından karşılanan Türk Berber Sabri Boğday, burada "Emniyet Protokol" odasına alındı. Boğday, burada yaklaşık bir buçuk saat ailesiyle ile birlikte hasret giderdi. Sabri Boğday'ın pasaport işlemlerini yapılmasının ardından, ailesi ile birlikte Ankara'ya gitti.

THY'nin tarifeli seferi ile 07:15'de Ankara'ya gitmek için "Emniyet Protokol" odasından kucağında oğlu Süleyman ile birlikte çıkan Sabri Boğday'ın kendisini bekleyen kameralara doğru bakıp gülümsediği gözlendi. Gazetecilere hiçbir açıklama yapmayan Türk berber Sabri Boğday'ın Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceği öğrenildi.

MİLLİYET