Polis, 19 yaşındaki Rus Anastasia Tutik ve Miguel isimli Meksikalı’nın altıncı katta bulunan balkondan düştükten sonra anında hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Senelik ücreti 21 bin sterlin olan uluslararası Bellerbys Koleji’nde eğitim gören gençlerin düştüğü dairenin penceresinde bir Türk bayrağının asılı olduğu dikkat çekerken, dairenin sahibinin kim olduğuyla ilgili açıklama yapılmadı.


Gençlerin balkondan düşüşüne şahit olan 32 yaşındaki Samson Oguntayo, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, ‘Balkonda seks yapmaya çalışıyorlardı. Delikanlı kızı balkonun parmaklıklarına oturtmuş öpüyordu. Yaptıklarının oldukça tehlikeli olduğunu düşündüm ancak açıkçası kısa süre sonra içeri gireceklerine inanıyordum. Düştüklerini görünce bağırmaktan başka bir şey yapamadım” dedi.

Olayla ilgili bir açıklama yayımlayan Metropolitan Polis teşkilatı dedektifi Helen Millichap, “Yaşananların trajik bir kazadan ibaret olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bu yılın başında aynı okulda eğitim gören 17 yaşındaki Rus öğrenci Polina Artomonova da aşırı dozda alkol ve uyuşturucu aldıktan sonra yurt odasında ölü bulunmuştu.