Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yatlarda vergi indirimi yapıldığını anımsatarak, mazeretlerin ortadan kalktığını, bu yatları Türk bayrağı takmaya davet ettiklerini belirterek, sahillerin yaz, kış yabancı bayraklı teknelerin istila etmesine de müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, “Bu konuda da yasaları daha titiz uygulayacağız” dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım basın için düzenlediği iftarda, eurobarometre verilerine göre 2006-2008 yılları arasında Türkiye'de bilgisayar sahiplenme oranının yüzde 72, internet bağlantısında da yüzde 144 artış oranı gerçekleştiğini belirtti. Internet kullanıcıların yüzde 9'dan yüzde 31'e çıktığını ifade eden Yıldırım, “Şu anda internet erişimini yüzde 35'lere çıktığını tahmin ediyoruz. 3G'nin hizmete girmesiyle bu oran hızla artacaktır. Türkiye'de hala ilerleme marjımız var” dedi.

5 MİLYONA YAKIN ABONE NUMARASINI TAŞIDI

Numara taşımanın 5 milyona dayandığının altını çizen Yıldırım, bilişim suçlarına yönelik geniş kapsamlı kanunun gündemlerinde olduğunu kaydetti. Internet ortamındaki her türlü neşriyatı her türlü bilgiyi yasalar bakımından suç teşkil etmeyecek norma getireceklerini dile getiren Yıldırım, sorumluların belli olacağını söyledi.

“SAHİLLERİN YABANCI BAYRAKLI TEKNELERİN İSTİLA ETMESİNE MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Yatlarda vergi indirimi yapıldığını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Daha önceden edinilmiş tekneler için üç aylık süreler tanıdık. Bu süreler içinde Türk bayrağı çekerlerse başkaca bir şey istenmeyecek. Sadece boyuna göre teknenin 200 ile 3 bin 200 TL arasında ruhsat harcı alınacak. Tekne sahiplerinin Türk bayrağına geçmelerini rica ediyoruz. Geçmezlerse ne olur? Mazeretleri ortadan kalktı. Burada da başka bir sorun var. Yapacağımız işler var. Bizim sahillerimizin yaz kış yabancı bayraklı teknelerin istila etmesine de müsaade etmeyiz. Bu konuda da yasaları daha titiz uygulayacağız. Haklı gerekçeleri vardı idare ediyorduk ama bundan sonra daha titiz olacağız.”

Youtube için 15'e yakın dava olduğunu, bunun yüzde 99'unun Atatürk'e hakaretle ilgili olduğuna dikkat çeken Yıldırım, youtube ile ilgili görüşmelerin hukuki zeminde devam ettiğini söyledi.

“HERKES ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜN”

Gazetecilerin üçüncü köprüye ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Gizli bir saklı iş olmaz. Üstüne vazife olanlar konuşmuyor, vazife olmayanlar konuşuyor. Üstüne vazife olan bizsek zamanı gelince biz konuşacağız. Bu iş farklı noktalara çekiliyor. 10. Ulaşım Şurası'nda tek bir çalıştayı üçüncü köprü için ayırıyoruz. Herkes eteğindeki taşları döksün. Millete rağmen, İstanbul'a rağmen yapacağız demiyoruz. Bazı insanlar ilk köprüye de karşıydı. İstanbul'u rahatlatacak önerileri herkes ortaya koyması lazım.”

“O ŞİMŞEK, BEN YILDIRIM”

Bir gazetecinin “Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de vergileri görüşüyor musunuz” sorusu üzerine Yıldırım, “O Şimşek ben Yıldırım. Ne olduğunu anlayın işte” dedi. Yeni Şafak