Ailesi ile birlikte 10 yıl önce ABD'ye yerleşen Can Yurdagül, ABD Kara Kuvvetleri'nin açtığı sınavları kazanarak orduya girmeyi hak etti. Kara Kuvvetleri'nin başarılı gençlere sağladığı ücretsiz okuma olanağından yararlanmak için bu yolu tercih ettiğini belirten Yurdagül, ABD"nin George Mason Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Bundan sonra yaptığı tercihlerle kardiyolog veya ekonomist olmayı hedefleyen Yurdagül, ABD ordusunda 4 yıl zorunlu hizmet yapacak.
Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu anlatan Yurdagül, koluna dövmesini yaptırdığı takımının hayatındaki en önemli şeylerden birini oluşturduğunu vurgulayarak, “Askerliği bir meslek olarak çok sevdim. Türk vatandaşlığım sürüyor. Burada okulumu ve mecburi hizmetimi tamamladıktan sonra Türkiye'de askerliğimi de tam olarak yapmak istiyorum” dedi.
ABD"de askerliğin profesyonel meslek olduğunu ve ABD Ordusu'nun profesyonel asker yetiştirebilmek için gençlere birçok olanak sağladığını belirten Yurdagül, ABD ordusunda da arkadaşları tarafından çok sevildiğini ve "El Turco' lakabıyla anıldığını belirtti.

DHA