Arıların doğal dengeyi ve mevsimleri ön görüsü ile en iyi bilen canlılar arasında olduğunu belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, “Bu yıl bol bol gerçekleşen bahar yağmurları ile birlikte arılar geleceğe güvenle bakmaya başladı. Geçen yıllarda uyguladıkları nüfus planlamasına son veren ana arılar bol bol yavru yapıyor” dedi. 
2011 yılının arıcılık sektörü açısında çok iyi olduğunu ve bu yılın bereketli olmasını beklediklerini ifade eden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, “Tabiatta önsezileri en kuvvetli hayvanlar arasında yer alan arılar bu yıl çok mutlu görünüyor. Yağışlarla birlikte bitkilerin yeşermesi devam ediyor. Bu da baharın uzun olacağının bir göstergesi olarak algılanıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık ve baharın kısa sürmesi nedeniyle adeta nüfus planlamasına geçen arılarımız bu yıl nüfus planlamasını bozup bol bol oğul vermeye başladı. Kovan ve koloni hareketlerini incelediğimizde ana arıların bol bol yavru yaptığını görüyoruz. Bu durum sektör için sevindirici bir gelişme” dedi. 
Bu arda gezginci arıcıların yola çıkmadan önce hazırlıklarını tam olarak yapmalarını ve mutlaka sağlık raporları ve konaklama izin belgelerini almalarını barkot numaralarının kovanlarda çakılı olmasına özen göstermelerini tavsiye eden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, destekleme başvurularının da 15 Temmuz’a kadar devam edeceğini yineledi.