Kuşadası Limanı'na gelen turist gemilerinin de sayısı artmaya başladı. Türkiye'ye ilk seferini Kuşadası Limanı'na yapan Malta bayraklı Empress isimli gemi esnafı sevindirdi. 2009 sezonu sonuna kadar 16 kez sefer yapacak olan Empress isimli turist gemisi ile gelen 1100 İspanyol turist, önce otobüslerle Efes ve Meryemana Evi'ni ziyaret etti ardından alış veriş yaptı.
Kuşadası'na ilk seferini gerçekleştiren Empress isimli geminin acenteliğini yapan Tura Turizm Ege Bölge Müdürü Ali Kuluyever, "2009 sezonu kruvaziyer turizmi açısından oldukça yoğun geçecek" dedi. Hizmet verecekleri gemilerin Kuşadası'na toplam 175 sefer yapacağını anlatan
Kuluyever, şöyle konuştu: "Bunların arasında, Easycruıse Lıfe, Splendour Of The Seas, Celebrıty Solstıce, Azamara Quest, Legend Of The Seas, Brıllıance Of The Seas, Navıgator Of The Seas, Celebrıty Equınox, Celebrıty Summıt, Atlantıc Star, Vısıon Of The Seas, Azamara Journey, Ocean Village Two, Aurora, Oriana, Artemis, Island Sky bulunuyor."
Ekonomik krizin kruvaziyer turizmi etkilemeyeceğine dikkat çeken Kuluyever, "Büyük çapta bir olumsuzluk yaşanmazsa 2010 sezonu kruvaziyer turizminde daha da artarak devam edecek" dedi.
Kuşadası Limanı'na ilk defa yanaşan Empress yolcu gemisi kapılarını Türk satış acentelerine açtı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Venice - İstanbul turları için seçeneklerin tanıttı. İçinde casino, restaurantlar, sinema ve tiyatro salonları, güzellik ve sağlık merkezi, disko ve çarşısı bulunan 11 katlı gemiyi gezen acenteciler, hemen tüm gemilerin Türk müşteriler için Türkçe menüler hazırladığını, Türk damak tadına uygun yemekler çıkarmaya başladığını söyledi.