Son 3 yıldır Belediyesi’nin başlattığı tanıtım atağının meyvelerini bu turizm sezonunda fazlasıyla alan Kuşadası, bu yıl kış ayları boyunca toplam 14 uluslar arası turizm fuarında yer alarak bölgeye turist çekmeye çalışacak.
7-10 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’daki World Travel Market(WTM) ile fuar maratonuna start verecek olan Kuşadası Belediyesi, ardından İzmir-Travel Turkey, Utrecht-Hollanda, Anwers ve Brüksel-Belçika, Milano- İtalya, İstanbul, Berlin-Almanya, Bükreş-Romexo-Romanya, Miami-Kruvaziyer fuarı-ABD, Moskova-Rusya, Kiev-Ukrayna, Üsküp-Makedonya ve Dublin-İrlanda fuarlarında boy gösterecek.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, göreve geldikleri ilk günden itibaren tanıtım çalışmalarına büyük ağırlık verdiklerini ve tüm Kuşadası’nın etkin tanıtım çalışmalarının meyvesini gördüğünü söyledi. Kuşadası’nın son 10 yılın en dolu sezonunu yaşadığını kaydeden Başkan Altungün, “Yüksek sezonda Kuşadası’ndaki tesislerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Ekim ayının sonlarında bile doluluk oranları yüzde 80-85’lerde seyretti. Tanıtım çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek. Bu yıl 12’si uluslar arası, 14 turizm fuarına katılacağız” dedi.