Dünya turizm devi TUI"nin yüzde 49 hissesine sahip olduğu RIU Hotels & Resorts, Türkiye'ye girme kararı aldı. Yıllardır Türkiye'de pazar araştırması yapan grup, kendisine partner olarak Kaya Grubu'nu seçti.

RIU ile Kaya Grubu arasındaki anlaşmaya göre, ilk olarak Antalya" da bulunan 5 yıldızlı Kaya Belek ve Select Otelleri RIU KAYA markası altında faaliyet gösterecek. İkinci adımda ise RIU KAYA markası adı altında yatırım ortaklığı yapılacak ve yeni tesisler satın alma veya işletme yoluyla zincire ilave edilecek. Son adım olarak da dünyanın çeşitli destinasyonlarında RIU KAYA markasıyla yatırım ortaklığı ile büyüme stratejisi izlenecek.

Ortaklık ile beraber Türkiye'de zincir ve münferit otellerle görüşmeye başlayacak olan RIU Kaya grubu, ilk 8 yıl içinde 10 yeni tesisi gruba katmayı hedefliyor.

RIU Hotels & Resorts 16 ülkede, 100'den fazla otele sahip. Toplam 20 bin çalışanı olan grup yılda 2.7 ilyon misafir ağırlıyor.

Faaliyetlerine 1974 yılında bir inşaat firması olarak başlayan Kaya Holding ise turizm sektörüne ilk adımını 1988 yılında Antalya'da Kaya Side oteliyle attı. Kaya Hotels & Resorts bugün Türkiye ve KKTC"de 7 otel ve 7 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor.

Toplam 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan grup turizm dışında inşaat, enerji ve su sektöründe de faaliyet gösteriyor. / hürriyet