Bugünden itibaren yurdun batı bölgelerinden başlayarak etkili olamaya başlayan Afrika sıcaklıkları, turizmdeki artışı da beraberinde getirdi. Hafta sonu ve 19 Mayıs Atatürk"ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatilinin birleşmesiyle 3 güne çıkan tatilinde aşırı sıcakların kavurduğu Kuşadası"nda doluluk oranı yüzde 80"i aştı. Bu arada, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı yüzünden yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Kuşadalılar da bayram törenlerinin ardından soluğu plaj ve su parklarında aldı.
Tatil bölgelerinde 3 günlük tatil turizmcilere bayram havası estirirken, yüzde 80"leri aşan doluluk oranı da sezon başında büyük moral oldu. 2 gün 3 gece şeklinde paketlerle özellikle yerli tatilcileri Kuşadası"na çekmeyi planlayan turizmciler, sıcakların da artmasıyla bu amaçlarına bir ölçüde ulaştı. Kuşadası"nda özellikle yıldızlı oteller tamamen dolarken, eğlence yerleri de bayram doluluğundan nasibini aldı.
19 Mayıs"ta yaşanan talep artışını değerlendiren Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası"nın bu yıl çok başarılı bir tanıtım dönemi geçirdiğini belirtti. Akdoğan, “Hafta sonuyla bayram tatilinin birleşmesiyle 3 güne çıkan tatil Kuşadası"na sezon başında iyi bir moral oldu. Özellikle yıldızlı otellerimiz ve birçoğu kapılarını yeni açan eğlence yerlerimiz tamamen doldu “ dedi.
Bu arada, Kuşadası"nda 3 gündür mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugün 33 dereceye ulaştı. Deniz suyu sıcaklığının da 19 dereceyi bulduğu Kuşadası"nda yerli ve yabancı tatilcilerinin yanı sıra, Kuşadalılar da bayram kutlamalarının ardından plaj ve su parklarına koştu. Hava sıcaklığının 33 dereceyi bulduğu Kuşadası'nda deniz, kum, güneş ve su parklarının keyfini yaşayan tatilciler ve Kuşadalılar serinlemek isterken ilginç görüntüler oluşturdu. Dünyaca ünlü Kadınlar denizi Plajı ile Kuşadası"nın ünlü su parkları yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra sıcaklardan bunalan İzmir, Aydın, Denizli, Nazilli, Söke gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilcileri de ağırladı.