Süleyman Tıraş - Turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleştirilip, tatilin 9 güne çıkarılmasını istiyorlar.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunun geçen yıla göre oldukça iyi geçtiğini belirterek, Kurban Bayramı'nda da alacakları son rezervasyonlarla sezonu güzel kapatmak istediklerini söyledi.

Bu yıl Kurban Bayramı arifesinin 15 Kasım Pazartesi gününe rastladığını hatırlatan Demir, tatilin hafta sonuyla birleştirilerek 9 güne çıkarılmasını istediklerini, bunun gerçekleşmesi halinde iyi geçen turizm sezonunun taçlandırılmış olacağını ifade etti.

Uzayacak tatilin turizme büyük moral vereceğini vurgulayan Demir, uzatılmasını istedikleri tatil sayesinde turizme 'ilaç' etkisi yaratılacağını savundu.

Demir, öte yandan sezon sonu olması nedeniyle fiyatların taban yaptığını anlatarak, şöyle konuştu:

''Rezervasyon fiyatları neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Bu nedenle tatilin 9 gün olması hem ülke ekonomisine önemli katkılar sağlar, hem de vatandaşa sezonun son günlerinde ucuz tatil imkanı sunar. 9 günlük bayram tatili turizme gelecek sezon öncesinde büyük moral verecektir.''

Bu arada, Mersin Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgede bayrama kadar yağış beklenmediğini, bayram süresince bölgedeki hava durumunun ise önümüzdeki hafta içerisinde netlik kazanacağını kaydetti.

-MERSİN'DE DENİZ VE GÜNEŞ-


Demir, 321 kilometrelik sahil bandıyla turizmden her geçen gün daha fazla pay almaya başlayan Mersin'in yaz aylarının son günlerini denizde geçirmek isteyenler için ideal bir konumda olduğunu vurguladı.

Her bütçeye uygun otel ve pansiyonun bulunduğu Mersin'de fiyatların da oldukça uygun olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

''Ülke genelinde kış kendini hissettirmeye başlarken, Mersin'e gelen tatilciler, yazdan kalma havanın tadını çıkarabilir. Doğu Akdeniz'de yer alan Mersin sahilleri Türkiye'nin diğer bölgelerine göre her zaman daha sıcak. Mersin sahillerinde yılın önemli bir bölümünde denize girme imkanı bulunuyor. Kasım ayının ortasında havanın güneşli olması durumunda Mersin'de denize ve havuza girebilir, plajlarda güneşlenilebilir.''

Öte yandan 7 bin civarında yatak kapasitesinin bulunduğu kentte, 5 yıldızlı otellerden, daha ekonomik fiyatlar sunan pansiyonlara kadar birçok alternatifte konaklama seçeneği bulunuyor. Altınorfoz ve Martı Otelleri'nin Genel Müdürü Veli Akça da, genellikle yarım pansiyon hizmetin benimsendiği Mersin'de 5 yıldızlı otelde kalıp tatil yapmak isteyenlerin, yarım pansiyonluk hizmet için gecelik 80 TL bütçe ayırmasının yeterli olduğunu söyledi.

Akça, ayrıca müşterilerine peşin fiyatına 12 ay taksit imkanı sunduklarını, konaklama ücretlerinde sezon ortasına göre yüzde 70 civarında indirim yaptıklarını kaydetti.

A.A.