Kuşadası Chairsma Otelde Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayı da turizmci katıldı.
Toplantı da konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, başkanı olduğu Kuşadası Tanıtma Vakfına (KUTAV) tüm turizmcilerin ve esnafın üye olmasını isteyerek "Tüm turizmcilerin ve esnafımızın KUTAV'a üye olmasını istiyorum. KUTAV olarak ilk hedefimiz Kuşadası'nı yabancı fuarlarda tanıtmak ve Kuşadası turizmine katkı sağlamaktır" dedi. Altungün konuşmasına şöyle devam etti;
"Kuşadası Kongre Merkezinin (KOMER) bir ana önce bitirilmesi gerekmektedir. KOMER'in Kuşadası'na vereceği katkıyı herkes biliyor bu katkının elde edilmesi için KOMER'in kısa sürede tamamlaması gerekmektedir. Belediyemiz de İŞ-KUR birimi kurduk bu birim de Kuşadası'nda iş sahibi olmayan hemşerilerimizi iş sahip yapmak. Bu birimde hemşerilerimiz mesleklerine göre ayrılacak mesleği olmayanlar için meslek edindirme kursları açılarak meslek sahibi edindirilecek bunların sonunda meslek gruplarına göre istihdam
etmeye çalışacağız ve bu şekilde yaşama katkı sağlanacak. İstihdam safhasında turizmcilerimizden yardım isteyip işsizliği el birliği ile ortadan kaldırmaya çalışacağız. İş imkanı sunan yerlerin su fiyatlarında indirim yapılacak."
Altungün konuşmasının ardından turizmcilere de söz vererek merak ettikleri soruları cevaplandırdı. Turizmciler, Altungünden plajların durumu ve acil eylem planı hakkında bilgi istedi. Altungün "Daha önce plajlarda uygulanan uygulamanın yüzde yetmişi değişecek plajlar halka açılacak plajların bir bölümü yine belirli sözleşmelerle kiraya verilecek buralardan elde edilen gelir ile öğrencilere burs vereceğiz" dedi.
Acil eylem planını da anlatan Altungün "İlk safhada sezona girdiğimiz için fazla bir şey yapamayacağız sezon içerisinde sadece çevre düzenlemeleri yapacağız sezonun ardından geniş kapsamlı tadilat çalışmaları başlayacak" diye konuştu.