Özellikle Çamlık Mahallesi de bulunan turizm tesisleri yaşanan elektrik kesintilerinde rahatsız olduklarını söylerken, AYDEM yetkililerinin bu soruna çare bulmasını istediler. Didim3. koy mevkiinde işletmecilik yapan Celal Karakaş yaşanan elektrik kesintilerinden rahatsız olduklarını dile getirerek, “Yaklaşık 15 günden bu yana elektrik kesintisi yaşıyoruz. Burası Turizmin kalbinin attığı yerlerden birisi olan Didim ve sezon ortasında bu durum biz işletmecileri müşterilerimize karşı zor durumda bırakıyor. Yurt dışından bir çok müşterimiz var, ve bu kişiler bu duruma alışık olmadığından durumu anlatamıyoruz. 3. Dünya ülkelerinde karşılaşılabilecek durumlarla karşılaşıyoruz” dedi.
Karakaş, yetkililerin tedbirlerini ve alacakları önlemleri sezon öncesinde alması gerektiğini hatırlatarak, “Dünyanın birçok ülkesinden gelen turistler bir anda elektriklerin kesilmesiyle şaşkın uğruyor ve bu durumu komik ve gülünç olarak nitelendiriyorlar. Ayrıca İletmelerimizde elektronik cihazlarımızda bundan zarar görüyor. Özellikle gece yapılan kesintiler işlerimiz aksatıyor ve müşteriler bundan rahatsız oluyor. Didim"de sezon ortamında yapılan bu durum hoş değil, bir an önce yetkililerin bu duruma çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinleri ise kesintilerden rahatsızlıklarını dile getirirken Çamaşır makinesi ve klimalarının kesintiler neticesinde yandığı söylediler.