Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Türk turizminin 2011 yılında çok iyi geçeceğine inandıklarını ve şimdiden kurum olarak 450 bin gecelemeye ulaştıklarını söyledi.

Jet-Pa olarak 16 yıl önce farklı bir konsept ile girdikleri turizmde, muhafazakar kesimin de uygun ortamlarda tatil yapma olanağı sunduklarını ifade eden Akgündüz, 2011 yılının Türkiye için iyi bir sezon olacağına inandıklarını ancak, Turizmcilerin en büyük sıkıntılarının "Sit alanı" sorunu olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye"de turizm tesislerinin büyük bir çoğunluğunun ya deniz kenarında ya da ormanlık alanlarda olduğunu ifade eden Akgündüz, "sit alanı" sorunu nedeniyle turizm işletmelerinin kendilerini yenileyemedikleri gibi, genişlemelerinin de mümkün olmadığını söyledi.

Dünya"nın özellikle Türkiye"nin en önemli sektörlerinden birinin turizm olduğunu ve ülke gelirinin büyük bir kısmının bu sektörden sağlandığını ifade eden Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, “Sit alanı nedeniyle işletmeler bir çivi dahi çakamıyor” dedi.

“TATİL BİR LÜKS DEĞİL İHTİYAÇTIR”

Globalleşen dünyada insan sağlığını en olumsuz etkileyen faktörlerin başında stresin geldiğini, bunun da iyi bir tatille atılabildiğini kaydeden Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, her geçen gün tatilin daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Artık tatil yapmanın bir lüks olarak değil ihtiyaç olarak görülmesi gerektiğini ve Türkiye"de de bu anlayışın her geçen gün yaygınlaştığını ifade eden Akgündüz, dinlenen insanların mesailerinde daha verimli olduğunu da söyledi.

“2011 YILININ İLK AYINDA 450 BİN GECELEMEYE ULAŞILDI”

Bu yıl sektörün daha hareketli olduğunu ve 2011 yılından ümitli olduklarını kaydeden Fadıl Akgündüz, “Türkiye"de 16 yıl önce farklı bir konsept ile özellikle tesettürlü bayanların da tatilini yapabileceği, Didim"de Capricce Otel ile sektörde çalışmalarımıza başladık. Geçen yıl 44 olan otel sayımız bu yıl 49"a ulaştı. Talepler bu yıl daha yüksek.

2010 yılını 638 bin geceleme ile kapattık 2011 yılı için şu anda 450 bin gecelemeye ulaştık. Bu yıl geçen yılın üzerinde bir geceleme bekliyoruz. Aynı zamanda farklı konseptimizden dolayı, hem para kazanıyoruz, hem de tatilini bizde istediği şekilde yapan kişilerin duasını alıyoruz” dedi.