Zeynep-Mehmet dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen etkinlik beklenen ilgiyi görmedi.
Turizm Haftası etkinliklerini üstlenen Didim Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonundaki sempozyuma konuşmacı olarak ADÜ Didim M.Y.O Araştırma görevlisi Olcay Kılınç, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Seyahat Acentelerine Temsilen Tayyar Cengiz, Didimli Turizmci Grand Didyma Otelin Sahibi Bedri Altıntaş ve Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinden Hasan Levent Meriç katıldı. Sempozyumu ise yine Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinden Gül Küçükpaslı yönetti.
Sempozyuma Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun ve öğrenciler katılırken, Didimli turizmcilerden, Didim Belediyesi"nden ve Didim"deki kamu kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin yer almaması dikkat çekti.
Düzenlenen Sempozyumda ilk olarak Didim"deki Turizmin ana sorunları ele alındı. Sempozyumda ilk konuşmayı yapan ADÜ Didim MYO Öğretim Görevlisi Olcay Kılınç sorunları 3 ana başlıkta dile getirdi. Kılınç “Bu sorunlar; planlama hatası, pazar hatası ve üretim hatasıdır. Didim"de plansız büyüme, gelişme ve aynı tip gelişim gösterme başlıca sorunların başında geliyor. Diğer sorun ise pazar hatası; artık ülkeler kendilerini pazarlamıyor, bölgeler pazarlıyor ve farklı pazarlarda yer alıyorlar. Didim artık kendini iyi pazarlamalı. Diğer sorun ise üretim hatası, bu da ucuz hizmet, ucuz mal kullanımı kaliteyi düşürüyor. Bunlar Didim"de var olan sorunlar” dedi.
Zeynep-Mehmet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinden Hasan Levent Meriç ise ülkemizdeki Turizm Meslek Liselerinin ara eleman yetiştirdiğini dile getirirken “Biz oklularımızda öğrencilerimize hem eğitimsel hem fonksiyonel hem de uygulamalı olarak eğitimler veriyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz staj da yapıyorlar ama sektördeki en büyük sorun vasıflı eleman sorunu. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikalı eleman zorunluluğunu getireceğini söyledi. Bu oranın da yüzde 30 olacağını öğrendik. En azından 100 kişilik bir personelin 30"u sertifikalı olmak zorunda olacak. Bu da otel ve restoranların ahbap-çavuş ilişkisi içinde alınan elemanların yerine kaliteli eleman alımını arttıracak” dedi.
“HERŞEY DAHİL TURİZMİ BİTİRDİ”
Didim"deki Turizmciler adına konuşan Grand Didyma"nın sahibi Bedri Altıntaş ise Didim"de en büyük sorunun kaliteli tesisi olduğunun altını çizerken “Didim"in gelişmesiyle beraber evler pansiyona, pansiyonlar otele dönüşmüş. Nitelikli tesis sorunu var. İyi bir otel yapmak da önemli değil nitelikli personel gerekli, kaliteli hizmet gerekli. Turizmde var olan “Her şey dahil” sistemi ilçemizdeki turizmi daha da vahim hale getirdi” dedi.
Sempozyumda konuşmacılar sırasıyla turizmdeki gördükleri sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.