Kuşadası, turizm sezonuna şenlikle merhaba derken, turistler halk oyunları ekiplerinin gerçekleştirdiği gösterilerle coştu, oynadı. Turizm haftası kapsamında Kuşadası'nda gerçekleştirilen halk oyunları ve dans şöleninde sahne alan Kuşadası Dans kulübü ve Kuşadası Folklor Araştırma Derneği ekipleri, Kuşadalılar ile yerli ve yabancı tatilcilere dans gösterileri sundu.
Turizm haftası etkinlikleri içerisinde Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen dans şöleni, Kuşadası Folklor Araştırma Derneği(KUFAD)'nin dans gösterisi ile başladı. Zeybek ve Kafkas Urumi gösterisi yapan KUFAD ekibinin üyeleri izleyenlerden tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra sahneye çıkan Kuşadası Dans Kulübü'nün ekipleri muhteşem gösteriler sundu. Kuşadası Dans Kulübü tarafından gerçekleştirilen dans gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında
gerçekleştirilen dans şölenine Kuşadalılar ve yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.
Bu arada, Kuşadası'ndaki turizm haftası etkinlikleri 22 Nisan tarihine kadar sürecek. Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Aşçılar Derneği ile çeşitli okulların katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında hafta boyunca yöresel yemek yarışması, barmen yarışması, yemek fuarı, turizm sempozyumu, otel kıyafetleri defilesi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.