Özellikle plaj şemsiyesi ve güneşlik örerek geçimlerini kazanan Aydınlı Romanlar 2011 yılı turizm sezonundan ümitli olduklarını belirterek çalışmalarına şimdiden başladılar. 
Çin mallarının sepetçiliği de olumsuz etkilediğini ve yaklaşık 10 yıldır sepet ve sele örme işlerinden vazgeçerek kargıdan plaj şemsiyesi ve güneşlikler örmeye başladıklarını belirten Ercan Umurhan, “Ege ve Akdeniz sahillerinde turizmciler bizim şemsiyelerimizi kullanmaya başladı. Doğal ürünlerden yapıldığı için bizim yaptığımız şezlonglar hem görünüm hem de serinlik olarak daha çok tutuluyor. Bu yıl havalar serin gittiği için siparişler geç geldi. 2011 yıl turizm sezonundan ümitliyiz” diye konuştu. 
Çin mallarının ülke genelinde yaygınlaşması ile birlikte genel adı sepetçilik olan kargı örme işinin de diğer birçok meslek gibi zora düştüğünü belirten Arzu Umurhan, “Ördüğümüz bir çok ürün plastik ve Çin malına yenik düştü. Bunun üzerine alternatif ürünler örmeye başladık. Plastik sektörü kısa sürede bizim bu yeni ürünlerimizi de taklit etti. Bizim işin kıymetini turizmciler anladı. Sezon öncesi işlerin açılmasını bekliyoruz” dedi. 
Çocuğundan yaşlısına herkesin kargı ördüğü mahallede üretilen güneşliklerin Kuşadası, Didim, Bordrum, Antalya, Fethiye ve sahil beldelerinde plajlarda kullanıldığı belirtildi.