Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, 2. Olağan Meclis Toplantısı"nda birliğin 2011 yılı bütçesi 616 bin TL olarak kabul edildi.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2010 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Salih Bankoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Birlik toplantı salonunda yapılan toplantıya Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Encümen üyeleri ve birliğe üye kurumların temsilcileri ve başkanları katıldı.
Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, toplantının açılışının ardından 2010 yılı çalışma programı hakkında bilgiler aktardı. Bankoğlu, birliğe Akyeniköy Belediyesinin de üyeliğinin de kabul edildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından 2011 yılı çalışma programının görüşüldü. Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğince yaptırılan tanıtım broşür ve promosyon malzemeleri konusunda meclis toplantısında fikir alış verişinde bulunuldu. 2010 yılı faaliyet programı ve 2011 yılı çalışma programı oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 9. maddesi, Birlik Tüzüğünün 26. maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe usulü, yönetmeliğinin 29. maddeleri gereği 2011 mali yılı bütçesi ve 2012 – 2013 bütçe tahminleri ile bütçe kararnamesinin görüşüldü. Konuyla ilgili olarak Turizm Altyapı birliğinin Muhasebe sorumlusu Kemal Beleci üyelere bilgi verdi.
Turizm Altyapı birliğinin 2012-2013 bütçesinin gelir-gider kalemleri eşit olmak üzere tahmini bütçesinin 616 Bin TL olduğu bildirilirken, bütçe oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda Birlik Tüzüğünün bazı maddelerinde yapılması öngörülen tekliflerin görüşüldü ve değişiklik yapılan maddeler oy birliğiyle değiştirildi.
Gündemin 6. Maddesinde ise 5355 sayılı kanunun 22. maddesine göre Birlik Meclisi ve Encümeninin Başkan ve üyelerine Meclis ve Encümen toplantıları için ödenecek huzur hakkı miktarının belirlenmesi ile Birlik Başkanına ve muhasebe yetkilisine ödenecek maaşın görüşüldü. Huzur hakkı geçen yıl ki miktarla aynı tutulurken, Birlik Başkanının maaşının 1000 TL"den 1500 TL"ye ve Muhasebe sorumlusunun maaşının 600 TL"den 750 TL"ye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi.
“KATKI PAYI ÜCRETLERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK.”
Gündemin 7. Maddesinde ise ilçemizde tartışma konusu da olan katkı payı ücretleri ele alındı. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri kanununun ek 1. maddesinin 2. bendi Birlik Tüzüğünün 25. maddesine göre Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgeli konaklama tesislerinin ve deniz turizmi tesislerinin üyelik aidatlarının belirlenmesi ile üye olmayan diğer turizm tesisleri ve hizmetten yararlanan kurum, kuruluş ve işletmelerin katılım payı veya ücretlerinin encümen üyelerinin uzun tartışmaları sonucunda belirlendi. Alınacak katkı payı ücretleriyle ilgili olarak Turizm Altyapı Birliğinden konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı bildirildi. Toplantıda ayrıca 2011 yılı yurtdışı fuarlarına katılacak temsilci ve görevlilerin belirlendi.