2010 yaz dönemi dolayısıyla Didim Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında toplanan Sportif Turizm Kurulu “Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetlerin” yapılma esasları, parkurların belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin olarak bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının sonunda kurul tarafından yapılan açıklamada, “Tuntaş Oteli önünde bulunan parkur alanının önceki senelerde yarattığı karışıklık nedeniyle adının Göçler Mevkii(Çamlık Bölgesi) önü olarak değiştirilmesine, 2.koy ile 3.koy arasındaki sırt olan piyanlı burnu yanında 1 adet yeni parkur alanının açılmasına, parkur alanlarından biri olan 7. Koyun kaldırılmasına. Parkur alanlarında faaliyet gösteren araçların üzerinde stand numarası, ait olduğu firmanın logosu veya isminin mutlaka bulunmasına. Ayrıca su sporları işletmelerinde kılık kıyafetin temiz ve düzgün, kendi parkuruna mahsus tek tip olmasına ve bu kıyafetlerin üzerinde de izin verilen işletme belgesi ünvanının mutlaka yazılı olmasına. Parkur alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerin, yapmış oldukları tahta barak vb. türden şeylerin kaldırılarak yerine sandalye ve açılır kapanır standart mavi plaj şemsiyesi konulmasına. Parkur alanları kiralamalarında; işletmelere Turizm amaçlı sportif faaliyet yeterlilik belgesi düzenndikten sonra İlçe Mal Müdürlüğüne belge alanlar bildirilerek, işletmeler tarafından kiralanmasına ve parkur alanı ilan edilmeyen yerlerin Mal Müdürlüğünce kiralanmasının sağlanmasına. Sportif faaliyet başvurularının işletme yetkililerince yapılmasına. 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu"nun 37 maddesinin (C) bendinin 3 nolu alt bendi uyarınca düzenlenen Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet yönetmeliği gereğince ilçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren Su altı ve Su üstü sporları, Jeep Safari, At Safari Quad (4 tekerlekli motorsiklet) safari faaliyetinde bulunan işletmelerin ilçemiz Turizm Sportif kurulunda "Turizm amaçlı Sportif faaliyet izin belgesi" almalarına. 2010 yılı Turizm amaçlı Sportif faaliyet parkur alanları ve bu sporların yapılma esasları belirlenerek; başvuruların 15 Mart-15 Nisan 2010 tarihine kadar 1 aylık süre içerisinde istenilen evrakların düzenlenerek bir dosya içerisinde Turizm Danışma birimine teslim etmeleri ve kurul üyelerinin teslim alınan dosyaları inceleyip karar vermek için; Nisan Ayı içerisinde İl Sportif Turizm Kurulunun toplanmasına. İşletmelerin 15Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapacakları dosya teslimatında; adı geçen tarihlerin öncesi ve sonrasında eksik evrak bulunan ve verilen tarihleri arasında teslim edilmeyen dosyaların kabul edilmemesine. İşletmelerin Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yeterlilik/İzin Belgelerini almadan faaliyete geçmemelerine sağlanmasına. İşletmelerin dosya teslimatı sırasında işyeri tescil belgelerini getirterek, sigortalı olduklarını beyan etmelerine, belgelerini alarak faaliyete başladıktan sonra ise sigorta poliçelerine yaptırıp getirmesine. eçmiş senelerde yapılan toplantılarda alınan kararların herhangi bir duru söz konusu olduğunda halen aynı şekilde geçerliliğine şeklinde kararlar alındı” denildi.
Toplantıda ayrıca 2010 yılı Turizm Amaçlı Sportif faaliyetleri için uygun olarak belirlenen 16 adet parkur alanı belirlenirken bu alanlar şu şekilde sıralandı; “Göçler Mevkii önü(Çamlık bölgesi), Altınkum Plajı (Dolgu alanı yanı-sağ taraf ),AltınkumPlajı, (Valilik Misafirhanesi Binası-Sol Taraf) 2. Koy, Üçüncü Koy(Batı Kısmı) 3. Koy Didim Beach Elegant Otel Önü,Capris Palas Otel Önü Holiday Resort Otel Önü Clup Patio (Marina Beach Otel ) Önü, Clup Tarhan Önü,Yeşilkent Sitesi Önü, Gaye 1 Sitesi önü , Uslu Sitesi önü, Çamkent Sitesi önü, 2. Koy ile 3.koy arasındaki sırt olan Piyanlı burnu yanı, Sağ-tur sitesi (Büyük Anadolu Didim Resort Otel önü), DSİ Koyu (Palm Wings Beach Resort Otel Önü