Söke"ye bağlı Avşar Köyü"nde bulunan MYUS Antik kenti için Aydın İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmet Götürme Komisyonu ortak çalışması ile geçtiğimiz Temmuz ayında başlatılan çalışma sonuç verdi. MYUS Antik Kenti"nin bakımsızlıktan kurtulması yolunun yapılması ve turistik ziyaretlere uygun hale getirilmesi için İl Özel İdare"den karar çıktı. Alınan karar ile MYUS kenti bakıma kavuşacak.

Söke"ye bağlı Avşar Köyü"nde bulunan MYUS Antik Kenti"nin turizme kazandırılması çalışması yanında Söke"nin Beşparmak Dağları eteğindeki köylerin turizme kazandırılması için Karakaya Köyü"ndeki atıl durumdaki okul binasının kaya resimleri müzesine dönüştürülmesi çalışması da başlatıldı. Aydın İl Genel Meclisi"nin görevlendirdiği komisyon eski okul binasında incelemelerde bulundu. Karakaya Köyü"nde kaya resimleri müzesinin oluşturulması için EKODOSD"ta destek veriyor.
Diğer taraftan yine Köylerin turizm kalkındırma projesi kapsamında Çavdar Köyü"nün organik tarım markasının yaratılması için çalışma başlatıldı. Çavdar Köyü"nde 188 üretici organik tarım yapabilmek için İl Tarım Müdürlüğü"ne başvuruda bulunuyor. 101 kişinin tapulu arazisi, kalanının 2-B arazileri için müracaat ettiği organik tarım projesinde zeytin ve çam fıstığı üretiminin markalaştırılması hedefleniyor. Çalışmaların Çavdar Köyü Kalkındırma Kooperatifi öncülüğünde yapılacak çalışma için sertifikazisyon firmalarına başvurulacak.

“DAĞ KÖYLERİNİ TURİZME MUTLAKA AÇMALIYIZ”

Kuşadası ve Didim"in ortasında tarihi ören yerleri içinde barındıran Söke"nin dağ köyleri ile turizme açılabileceğini dile getiren Aydın İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve Köye Yönelik Hizmetleri Götürme Komisyonu Başkanı Kazım Er; yapılan çalışmalara bütün olarak bakıldığında büyük önem kazandığını söyledi. Söke"ye bağlı köylerde turizm hamlesi başlattıklarını ve İl Genel Meclisi"nden bu konuda destek gördüklerini dile getiren Kazım Er; “Amacımız köylerimizin turizmden gelir elde etmesi için bu çalışmalar alt yapı hazırlığıdır. Turizmdeki temel felsefe kültür ve doğa turizmine kaymakta. Bu nedenle en uygun mekanları Söke ve köyleri barındırmaktadır” dedi.