Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Kuşadası Belediyesi"nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 11. Ulusal Turizm Kongresi başladı.
Korumar Otel"de 5 Aralık tarihine kadar sürecek ve 3 gün boyunca devam edecek olan kongrenin açılış kokteylinde kalabalık bir davetli topluluğu bir araya geldi. Kokteyline Kuşadası Belediye Başkan vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, kongrenin katılımcı bilim adamları, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı.
ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü ve 11. Ulusal Turizm Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Ulusal Turizm Kongrelerinin bilimsel bir düzlemde akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencileri tartıştırmak, bilgi paylaşıma olanak yaratmak hedefi ile düzenlendiğini söyledi. İlk dokuz Ulusal Turizm Kongresinin ADÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından organize edildiğini belirten Çolakoğlu, “Onuncu kongre ise Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu"nun öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Ulusal Turizm Kongreleri Danışma ve Düzenleme Kurulularının kararı gereği her yıl farklı bir üniversite tarafından düzenli olarak gerçekleştirilecek kongrenin on birincisi de Kuşadası Belediyesi"nin katkılarıyla Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzca Kuşadası"nda yapılacaktır. Katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Belediyesi"ne teşekkür ederim” dedi.
Turizm kongrelerinin Türkiye turizmi için önemine de değinen Çolakoğlu, “Ulusal Turizm Kongrelerinin, Dünyada ve Türkiye"de gerçekleşmekte olan yeni gelişmeler ve eğilimler doğrultusunda yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde turizmi geliştirmeye dönük politik, ekonomik ve işletmecilik konularının ortaya konulması, sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerileri oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. 11. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye ve dünyadaki turizm sorunlarını akademik açıdan tartışmayı, turizm alanında çalışma yapan akademisyenler arasındaki akademik etkileşimi kolaylaştırmayı, akademisyenler ve uygulamacıların işbirliğini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bir başka önemli hedef ise, turizm konusunda yapılan ulusal düzeydeki bilimsel toplantıların daha kurumsal yapıda sürdürülmesi ve üniversiteler arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirilmesine zemin hazırlamaktır. Ülkemizde turizmin ilk ve önemli merkezlerinden biri olan Kuşadası"nın seçkin otellerinden Korumar Otelin ev sahipliğinde, Kuşadası Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü"nün desteği ile gerçekleştirilen ve 5 Aralık tarihinde sona erecek kongrede turizm camiasının aktörlerini ağırlamaktan onur duyacağız” diye konuştu.