Turizm Haftası etkinlikleri ADÜ Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği öğrencilerinin ‘Beyin Fırtınası’ programı ile sona erdi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ADÜ Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği öğrencileri ile Turizm ve Geleceğimiz toplantısı yaptı.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç toplantının açılışında, Kuşadası’nın en eski turizmcilerden biri olduğunu söyledi. Kireç 1965 yıllarında turizm konulu bir kongreye katıldığını ve verimli olmadığını sonra bizzat yaşayarak turizmi öğrendiğini, sonra düşündüklerini birer birer hayata geçirdiğini anlattı.
Kireç daha sonra öğrencilerin sorularını da cevapladı. Kuşadası’ndaki öğrencilerin barınma sorunuyla ili bir soruyu cevaplayan Ahmet Kireç, Yurtların yetersiz olduğunu ama ev ve otellerini öğrenciler için yurt şekline döndürenlere yardımcı olduklarını ve Kuşadası’nı ziyaret eden YÖK Başkanından yeni yurt binası sözü aldıklarını açıkladı. Öğrencilerin sosyal aktivite alanlarının az olması bu konuda Belediyenin çalışmalarını soran bir öğrenciye, Ahmet Kireç, Marina karşısındaki işletmenin Gençlik Merkezi olarak yapılacağını açıklayınca büyük alkış aldı. Mezuniyet törenini her yıl Efes’te yaparken 3 bin TL ödediklerini, bu yıl işletmenin TURSAB’a devri ile 10 bin lira istendiğini dikkati çeken ve yardım isteyen bir öğrenciye ise Ahmet Kireç Belediye Başkanına bu konuyu ileterek TURSAB ile mutlaka görüşeceklerini söyledi.
Bu arada, öğrencilerin “Bir Tat Bir Kitap” kampanyasında toplanan bin 500 kitaba katkı olarak Belediyenin de bu projeye destek olacağını belirten Ahmet Kireç, öğrencilere kendisine yumurta atmadıkları için teşekkür etti. Samimi bir toplantı olması, aralıklarla bu toplantıların devam etmesi dilekleri ile “Beyin Fırtınası” sona erdi.