Açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılan fuar, ekonomik kriz nedeniyle ziyaretçi açısından turizmcilerin beklentilerine cevap vermediği ileri sürüldü.
Fuarda Turist Rehberleri Birliği(TUREB)"i temsil eden Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı ve TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karapınar, İzmir"de ikinci kez düzenlenen “Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı”nın ziyaretçi açısından büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını söyledi. Ekonomik kriz yüzünden ziyaretçilerin geçen yıla oranla fuara ilgi göstermediğini kaydeden Karapınar, “Fuara katılan ziyaretçi sayısı büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu. Ekonomik krize bağlansa bile bunun tersini düşünmek gerekir. Zira krizden dolayı seyahat edemeyecek insanların en azından fuara gelerek, ücretsiz dağıtılan promosyon malzemelerinden toplayıp, bir tür sanal seyahate çıkmaları düşünülebilirdi. Ama o da olmadı. Bu seneki fuarda geçen yıla oranla katılımcıların sundukları ikram ve promosyon malzemelerinin daha az ve sınırlı olması, fuara katılan belde ve firmaların önemli bir bölümü bu yıl katılmaması dikkati çekti. Fuara katılan çok sayıda seyahat acentesi, fuar ortamını Kurban Bayramı"na yönelik turları satabilecekleri bir ortama dönüştüremediler. Dolayısıyla bu yılki fuarın bu nedenlerle hedefine ulaştığı tam olarak söylenemez. Tek olumlu yanı, fuar düzeni geçen yıla oranla daha olumluydu. Bir tarafta tanıtıma yönelik belde standtları, bir yanda da ticari amaçlı sergilerin olması fuarı daha kolay ve keyifle gezilebilir bir havaya soktu” dedi.
Bu arada, fuarda kurduğu stand ile Kuşadası"nın logal tanıtımını yapan Kuşadası Belediyesi tarafından ise fuardan umutlu sonuçlar elde edildiği açıklandı. Bakan Günay ve Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından da ziyaret edilen Kuşadası standını yerli ve yabancı tur operatörleri ziyaret ederek, bilgiler aldı. Kuşadası"nın logal tanıtımının yapıldığı stantta ayrıca, Kuşadalı işletmeciler ve otelciler de kendi tanıtımlarını yapabilme fırsatı buldu. Tanıtım stantlarının yanı sıra fuar alanında kurulan work shop"ta; Kuşadası Belediyesi"nce kiralanan alanda dünyanın değişik ülkelerinden gelen tur firmalarıyla birebir görüşme imkanı sağlandı.