İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesi tarafından Didim Turizm Derneğine tahsis edilen 140 metrekarelik alanda inşaatı süren danışma bürosunun yakın bir tarihte tamamlanacağını söyledi. Atabay, “22 yıllık bir derneği ve ilk kez kendi binamıza kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Belediyenin derneğimize kazandırdığı bir dernek ve önemli bir çalışmanın ürünüdür. Didim gibi bir ilçede nitelikli bir turizm danışma ofisinin olması gerekliydi. Büyük bir eksiklik ortadan kalktı” dedi.
Didim Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Mutlu da, “Didim"in önemli olan bu eksiği kısa zamanda tamamlanacak. Didim turizminin son sıralarda yer almasının önemli bir sebebi de Turizmin icra edildiği bir merkezi binanın olmayışıydı. Dernek binası olmadığı için dernekte faal olamıyordu. Bu binayı sadece Turizm derneğinin değil, Didimlilerin binası olarak görüyorum. Çünkü Didimlilerin tamamı turizmci, turist geldiği zaman tamamı bu sektörden ekmek yiyor” diye konuştu.
İnşa edilen 140 metrekarelik dernek binasının 4 oda, 1 mutfak, 1 tuvalet banyo ve 2 arşiv alanından oluştuğu belirtildi.