Didim"in Türkiye açısından önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Başkan Ufuk Döver, “Didim havası, denizi ile güzel bir turizm kentidir ve Türkiye de önemli bir yere sahip turizm merkezlerinden biri olmuştur. Gelecekle ilgili olarak turizm alanları, sağlık alanları, turizm tesis alanları, eğlence alanları, sağlık merkezleri oluşturulacaktır. Şuanda otellerimizdeki bulunan yatak kapasitesi tahmini olarak 17 bin civarındadır. İlçemiz de otellerimizdeki gelecek yıllarda yapılacak tesislerle yatak kapasitesinin 100 binlere çıkacağı düşünmekteyiz” dedi.
Döver, Aydın"ın teşvik planlanması kapsamında 2. bölgede yer aldığını anımsatarak, “Aydın ili turizmde teşvik planlamasında 2. bölge ilan edilmiştir. Turizm yatırımlarıyla ile ilgili alınan kararda Aydın ve ilçelerine turizm yatırımı yapacak olan işletmeler devlete 3 sene SSK Primi ödememesi ve kurumlar vergisinin yüzde 8'e indirilmesi gibi avantajlar sağlanacaktır. Türkiye"nin en büyük yat limanı ilçemizde bulunmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde golf sahası ihalesi yapılmış projeleri vardır. İnanıyorum ki ileriki yıllarda ülkemize, Didim'e gelen turistler gezdikleri ve gördükleri yerleri anlatarak ilçemize yatırımcıların ziyaret etmesini sağlayacaklardır. Aynı zamanda devlet eliyle yapılması gereken katkı ve destek ilçe turizmi kısa zamanda hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Bizde Didim olarak turizm de yatak kapasitesinin artarken Didim'in doğal dokusunu ve yaşanabilirliği bozmayacak şekilde büyümesini istiyoruz. Didim'de yatırım yapılacak turizm tesis alanlarında sağlık, konaklama, kültürel turizmin ön plana çıkartılarak güzel bir turizm kentine kavuşacağı kanısındayım” şeklinde konuştu.
Didim"in tanıtımı açısından ileriki günlerde kongre ve sempozyum adı altında bir çalışma yapacaklarını açıklayan Döver, şunları söyledi: “Bu çalışma dahilinde ülkemizde bulunan yatırımcıları Didim'de buluşturup onlara neden Didim"de yatırım yapmaları gerektiğini konusu bilgi verilmesi. Bu yatırımlar Bakanlık bünyesinde ve Yatırım Daire Başkanlığı idaresinde yürütüldüğü ve ciddi bir mesai içinde bulunulduğu ifade edilmelidir. Biz artık hem Didim Ticaret Odası olarak yatırımcıları ve bakanlık düzeyindeki temsilcileri ve Didim'de turizmle uğraşan sektörlerimizi bir araya getirerek gelecekte daha güzel bir Didim turizm kenti oluşturmak için kamu kurumları, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleriyle ortak bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyoruz”