Türk usulü döner, kebap ve yöresel ev yemekleri, fastfood, Çin lokantası ve pizza gibi sevilen tatlar ilgi görmeye devam ederken; balık ve tavuk besin değerleri ile kendi yerini korumaya devam ediyor. Pek çok pişirilme yöntemleri ile birlikte insanlara çeşitli lezzetlerle ulaşan balık, yıllardır cipsle bir arada da sunuluyor. 1928 yılında İngiltere’de ilk defa “Harry Ramsden’s” isimli bir İngiliz tarafından hazırlanan balık-cips, günümüzde birçok ülkede ve özellikle tatil beldelerinde aranan bir tat oldu.
Balık-cips yıllardır Didim’de de turistler tarafından tüketiliyor. 11 yıldır Trabzonlu Sedat Yılmaz tarafından sunulan ve bira-un karışımıyla hazırlanan sosu ile birlikte, tuz ve sirkeyle yenilen balık-cips, Altınkum’da turistlerin damak tadı olarak bir hayli ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından beğenilerek tüketilen balık-cips, İngiltere kadar olmasa da Didim’de oldukça tanınıyor.
İlk defa 2000 yılında Didim’de balık-cips işletmesi açan Sedat Yılmaz, 2000-2005 yılları arasında kış sezonlarında İngiltere’nin Leıcester bölgesinde Kıbrıslı Türklerin yanında balık-cips aşçı ustası olarak çalışmış. 
Daha sonra özel bir karavan kiralayarak balık-cips satışını sürdüren Yılmaz, “Türkiye’ye döndüğümde Didim’de balık-cips işletmesine devam ettim. En büyük hedeflerimden biri büyük şehirlerde bu işi gerçekleştirmek. Özellikle İstanbul’da balık-cips işletmesi açmayı planlıyorum. Didim’de bir hayli özel müşterimiz oldu. Oğlum Burhan’da bu ilginç baba mesleğini öğrenmeye çalışıyor” dedi.
Yılmaz, İngilizlerin en ünlü yemek olarak adlandırdıkları balık-cips yapımının püf noktalarını da şöyle anlattı: “Balık-cipsin en önemli özelliğinin sosunun hazırlanışıdır. İngiltere’nin en ünlü yemeklerinden olarak tanınan bu yemeğin hazırlanışında kıvamı çok önemlidir. Bira, kabartma tozu, süt, su ve un karışımıyla muhallebi kıvamında hazırladığımız flato halindeki balığın kılçıksız ve derisiz olarak una bulandıktan sonra 170 derece ateşte pişiriyoruz. Arzu edildiği kadar tuz ve sirke edilerek afiyetle yiyebilirsiniz”