Didim'de inşa edilen yeni pazaryerine turistler ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Didim ve bölgesinde bulunan otellerden Cumartesi pazarına alışverişe gelenlerle birlikte yoğun saatler yaşayan pazarda çeşitliliğin ön planda tutulması turistleri memnun etti. Pazarcılar ise turistlerin yoğun ilgisinden mutlu olduklarını belirtti.
Didim'de yerli halkın ev ihtiyacını karşılayacağı Cumartesi pazarı, ilk günden turistlerin de tercihi oldu. Özellikle fiyatları 3-5 YTL'ye satılan tekstil ürünlerine ilgi gösteren turistler, beğendikleri ürünü hemen tezgahın başında deneyip satın alıyor. Turistlerin pazardan çıkarken, ellerindeki poşetler dikkatlerden kaçmazken, turistlerin en çok tercih ettikleri ürünlerin terlik, çanta, hediyelik eşya, tişört, gözlük ve takı çeşitleri olduğu öğrenildi. Haziran ayının girmesiyle birlikte ilçede İngiliz, Alman, Hollandalı ve Fransız turistlerinin boy göstermesi esnafın yeni sezonla ilgili umutlarını artırdı.
Didim'e kendine yakışır ve daha modern görünümlü bir pazar yeri kazandırdıklarını belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Bugün pazara yabancı turistlerde yoğun ilgi gösterdi. Turistlerin yeni kazandığı Pazar alışkanlığından pazarcılarda çok memnun. Hatta turistlerin yaşam tarzlarındaki bu değişiklik nedeniyle pazarcı esnafı İngilizce de öğrenmeye başladı. Didim'de yaşayan yabancılarında türkler gibi yaşamaya başlaması bizleri sevindirdi" dedi.
Didim'de hizmet veren pazarcı esnafı ise “Sattığımız baharat çeşitlerine, lokuma ve doğal çay çeşitlerine turistlerin yoğun ilgisi var. Müşteri olan turistlere önce ürünleri tattırıyoruz, sonra beğendikleri için satın alıyorlar" diye konuştu.