ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’ndeki tarih, doğa ve turizm cenneti Olympos’ta müzik yasağına karşı çıkan turistler, İngilizce yazıların yer aldığı kağıtlarla tepkilerini dile getirdi. Kağıtlarda, "We want the music back- Müziği geri istiyoruz" yazıları yer aldı.Olympos’taki açık ve kapalı eğlence merkezlerine gece saat 24.00’dan sonra uygulanmaya başlanan ’müzik yasağı’ hem müşterilerin hem de işyeri sahiplerinin tepkisine neden oldu. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gürültü kirliliğiyle mücadele çerçevesinde Olympos’u ’Hassas Bölge’ ilan ederek özel önlemler getirmesi üzerine, jandarma tarafından gece saat 24.00’dan itibaren müziğin sesi kesilmeye başlandı.Ayrıca, plaj bölgesine saat 21.00’dan sonra girilmesi ’güvenlik’ gerekçesiyle yasaklandı.İşyeri sahipleri, uygulanan yasakları yabancı turistlere anlatmakta güçlük çektiklerini belirterek yetkililerden acil olarak çözüm beklediklerini söyledi. Olympos’taki Kadir’s Ağaç Evleri’nin sahibi Kadir Kaya, uygulanan yasaklar nedeniyle yöreden kaçmaya başladığını savundu ve "Yetkililerden konunun hassasiyeti ve yasakların ülke ekonomisine vuracağı ciddi zararları önlemek adına çözüm bekliyoruz" dedi.
 
Bölgede hizmet veren 80 yataklı Zeytin Pansiyon’un sahibi Ahmet Akbulut da "Zaten bu yıl havaların geç ısınmasıyla sezon geç başladı, bir de önümüzde Ramazan var. Bu kısa sürenin üzerine yasaklar eklenince, ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.
 
TURİSTLERİN TEPKİSİ
Olympos’taki işletmelerde kalan turistler de tepkilerini kağıtlara İngilizce yazdıkları yazılarla dile getirdi. Turistlerin taşıdıkları kağıtlarda "We want the music back - Müziği geri istiyoruz" şeklinde yazılar yer aldı.Kanadalı Adrienne Christina Taylor, Olympos’a gelmeye Discovery Channel’de yayınlanan ve yöreyi konu alan bir programı izledikten sonra karar verdiğini, ancak müzik yasağıyla karşılaşınca üzüldüğünü söyledi.
(DHA)