Kış sezonundan özellikle Ege Bölgesi"nde her hafta sonu çeşitli merkezlerde düzenlenen deve güreşleri yerli halkın yanı sıra turistleri de eğlendirmeye başladı.
Hafta son Aydın"ın Köşk İlçesi"nde düzenlenen deve güreşlerini izlemek için Didim ilçesinden İngilizlere yönelik tur düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde arenaya gelen İngiliz turistler tıpkı örükler gibi bir masa donatıp sabahtan akşama kadar güreşen develeri izlediler.
Geleneğin asırlar sonra da olsa Avrupalıları etkilediği belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, tüm halkı selamlarken, turistlerle de yakından ilgilendi.
Yaklaşık 5 yıldır kış sezonunu Türkiye"de geçirdiklerini belirten İngiliz turistler, ilk gördüklerinde develerin güreştirilmesini garipsediklerini ancak, önce meraktan izledikleri bu güreşlerin zaman içerisinde müdavimi haline geldiklerini söylediler. İmkan buldukça kış sezonunda Pazar günleri yapılan deve güreşlerini izlediklerini belirten turistler, artık develeri bile tanımaya başladıklarını belirttiler.