Uzunyalı Plajı"nda denizde yüzenlerin düşürdüğü metal eşya ve ziynet eşyaları dedektörler yardımıyla arayan İngiliz Christoper David Mcleavy (52) ile David William Mcnulty"i (52), yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekti.

Denizde kulaklık yardımıyla dedektöre takılan metallerin yerini tespit eden turistler, ucunda süzgeç bulunan bir sopayla buldukları metalleri topladıkları gözlendi.

Yaklaşık bir saat arama yapan ve 30 TL bozuk para toplayan İngiliz turistlerden Mcleavy, içi su dolu kovaya doldurdukları paraları eldiven yardımıyla temizledi.

30 yıldır hobi olarak bozuk para ve ziynet eşyası aradığını belirten Mcleavy, "Geçen yıl da tatil için Marmaris"e gelmiştik. O zaman da dedektörle deniz içinde arama yapmıştık. İngiltere"de bu şekilde arama yapmak yasak.

Türkiye"de de yasak olduğunu duymuştuk. Ancak kimse bir şey söylemeyince arama çalışmalarını sürdürdük" dedi.

Kaynakçı olduğu öğrenilen Mcleavy, su altında da arama yapma özelliğine sahip dedektörlerden bir tanesini bin sterline aldığının söyledi.

Dedektörleri parçalar halinde gümrükten geçirdiklerini ifade eden Mcleavy, deniz içerisinden topladıkları paralarla tatil harcamalarının bir kısmını karşıladıklarını anlattı.

Mcleavy, denizden çıkan takıların genelde sahte olduğunu ve sadece geçen yıl buldukları 4 gümüş kolyenin gerçek çıktığını dile getirdi.

-KARAKOLU GÖTÜRÜLDÜLER-
Vatandaşların haber vermesiyle plaja gelen polis ekibi, "dedektörle izinsiz arama yapmanın yasak olduğunu" belirterek turistleri ifadelerine başvurmak üzere Marmaris Polis Merkezine götürdü.

Dedektörlerine el konulan turistler, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.