Geçen 28 Haziran’da, Kuşadası’ndaki tatilini bitirip ülkesine dönmek üzere yola çıkan Danimarkalı Maria Sacha Kristensen, Ahmetbeyli Köyü yakınlarında yol kenarında bebek sepeti farketti. Bir yaşında çocuğu olan Kristensen, sepetteki kız bebeği hemen emzirmeye başladı ve jandarmaya götürdü. 'Ceren’ adı verilen bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koruma altına alınırken, jandarma annesini bulmak için çalışma başlattı.


GÖZLERİNİN İÇİNE BAKTIM
Maria Sacha Kristensen Ceren'i bulduktan sonra yaşadıklarını ve duygularını şu sözlerle anlatmıştı: Hamile olduğum ve doğumum yaklaştığı için sütüm vardı. Hemen bebeği emzirerek kendine gelmesini sağladım. Onu emzirirken gözlerinin içine baktım ve ondan çok zor ayrıldım.
DOĞUMLAR İNCELENDİ

Olay öncesi hastanelerde yapılan tüm doğumları mercek altına alan jandarma, bulunamayan üniversite öğrencisi S.T.’den şüphelendi. Aranmaya başlanılan S.T., bu arada jandarmaya gidip bebeğin kendisine ait olduğunu,ailesinden habersiz hamile kaldığını, maddi durumu iyi olmadığı için bakamadığını söyledi.

Bebeğini almak istemediğini söyleyen S.T., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.