AYDINPOST ÖZEL

Aydın Belediye Meclisi bugün saat 18.00"de toplandı.
Sakin geçen meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinden Adnan Kuşaksız, Mustafa Ancın ve Şevket Kaya"nın gündem dışı sorularına, Belediye Başkanı İlhami Ortekin yanıt verdi.


Ortekin-Kaya yine söz düellosu yaşadı

Toplantıda konuşan Şevket Kaya, Başkan Ortekin"e, “Belediyeye ait taşınmazların satışları nasıl yapıldı?” şeklinde soru yöneltti.
Başkan Ortekin, “Sizin sorunuz zayit” diye yanıt verdi. “O ne demek anlamadım diyen” Kaya"ya, Ortekin “Lugat var git oraya bak!” diye cevap verdi.

Şok marketi Mustafa Selçuk nasıl aldı?

İlerleyen dakikalarda Mustafa Ancın söz aldı. Bu konuyu hemen atlamayalım diyen Ancın, “Kemer"deki Şok marketin bina vasfına rağmen arsa vasfıyla satışının yapıldığını duydum. Bunu alan şahsın kaça bunu aldığını merak ediyorum” şeklinde sorusunu yanıtladı. Burası kime aittir diyen Ancın"a cevap veren Ortekin, “Yap işlet devret modeliyle Alaattin Tuncer ile Mustafa Selçuk burayı satın almıştır. Bizim dönemimizde yap işlet devret modeli uygulanmadı. Geçmiş dönemin hesabını ben mi vereceğim?” diye konuştu.
Ortekin ise, “Bunu bana değil. Kanunlara başvur” diye yanıtladı.
Ancın, “Bana toplam 249 adet satış yapıldığı bildirildi. Bunu nasıl satışa çıkardığınızı, kaça ve kime satıldığını açıklamayla istemiştim. Mümkünse öyle cevap bekliyorum”
dedi.


Turistik parkın bulunduğu arsa satılıyor mu?

AKP"li Belediye Meclis Üyesi Adnan Kuşaksız “Turistik parkın imar durumunun ayıklandığını şimdi öğreniyorum. Turistik parkın olduğu o bina, yap işlet devretle devrettiğiniz o bina şimdi satılacak mı? Böyle bir şey var mı? Eğer satılacak ayrı bir gündem maddesi olarak getirip tartışalım. Senelerden bu yana belediyeye ait olan malın bir başkasına satılmasını istemem. Bu şekilde geliyor ve haberimiz olmuyor. Eğer bu arsayı satacaksak kimseye buranın hesabını veremeyiz” diye konuştu.
Bunun üzerine konuşan Başkan İlhami Ortekin “Elinizdeki listede böyle bir şey yok. Bilgi sizden çıktı. Karar meclisten çıktı. Bırak meclisin hesap vermesini, alınan bu karardan sen hesap vereceksin. Konuştuğumuz şey gündemde. Böyle bir usul var mı?” dedi.

Fotoğraflar: Hüsnü ÖZER