Ülkemize turist gelsin diye servet harcıyoruz ama binbir meşakkatle getirebildiğimiz turistleri üzmekte çok mahiriz. Turistleri en çok üzen iller ve sektörler ise şöyle
10.00 Kişinin katılımı ile yapılan anket sonuçlarında Turisti en çok üzen şehir İstanbul oldu. İstanbul birçok iş alanında Turistlerden fazla ücret alan şehir. Bu iş alanların başını taksicilik alıyor. İstanbuldan sonra Antalya ikinci sırada.
Son günlerde başta ALMANYA olmak üzere İNGİLTERERE, KANADA gibi ülkelerde ülkemizdeki Turizm Sektöründeki sorunlar gündeme gelmişti. www.turizmhaber.web.tr sitesi buradan yola çıkarak mail kanalı ile yaklaşık 50.00 kişiye sordu.

Geriye dönüş yapan maillerin sonuçları çok hüsran. Turisti kazıklayan ve Kötü Hizmet Sunulan iş alanları yine İstanbul da 1. sırada. Kötü Hizmetin ilk sırasında ACENTA Geliyor. Acentay'ı takiben 2.Sırada Otel sektörü. İstanbul'un özellikle Laleli ve Aksaray otelleri Kötü Hizmet sunan semtlerin ilk sırasında. En iyi hizmeti sunan bölgesi ise Taksim ve Sultan Ahmet oldu. Türkiye geneli iş alanlarının başını ise Halı&Kilim Mağazaları. Sultanahmet sektörün en yoğunlukta olduğu bölge.

EN ÇOK KAZIKLAYANLAR

ŞEHİRLER

-İstanbul %32
-Antalya %24
-İzmir %21
-Muğla %17
-Kapadokya %6

İŞ ALANLARI

-Halı&Kilim %42
-Taksi %31
-Restaurant %17
-Bar %7
-Disco %3

EN KÖTÜ HİZMET SUNULAN İŞ ALANLARI

ŞEHİRLER

-İstanbul %38
-Antalya %27
-Muğla %14
-İzmir %12
-Kapadokya %9

İŞ ALANLARI

-Acenta %51
-Otel %35
-Restaurant %8
-Bar %4
-Disco %2

www.turizmhaber.web.tr