Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantıları, altıncı sezonuna, aramızdan 11 Mart'ta ayrılan karikatürümüzün usta ismi Turhan Selçuk ile başlayacak.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi"nde (Akatlar Kültür Merkezi), 8 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00"den itibaren takip edilebilecek.

Sunuculuğu Turhan Selçuk"un dostu Halit Kıvanç"ın yapacağı “Ustalara Saygı” toplantısı, ilk karikatürlerini yayınladığı 1941"den ölümüne kadar aralıksız çizen, unutulmaz çizgi kahraman “Abdülcanbaz”ın yaratıcısı, dünya çapında ödüllerin sahibi Turhan Selçuk için, ölümünden sonra gerçekleştirilen ilk saygı toplantısı olacak.

Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile birlikte Karikatürcüler Derneği"ni kurarak karikatürümüzün kurumsallaşması için de çaba gösteren Turhan Selçuk"un anılacağı toplantı, basın ve çizgi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Turhan Selçuk için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısına; Altan Öymen, ünlü çizerin kızı Aslı Selçuk, Haslet Soyöz, Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç, Suat Yalaz, Tufan Türenç, Yalçın Bayer, Yaşar Kemal ve Zeynep Oral katılacak.

Karikatürlerini 70 küsur yıl boyunca Aydede, Yeni İstanbul, Yeni Gazete, Akşam, Milliyet ve Cumhuriyet gibi yayın organlarında okurlara sunarak toplumun nabzını tutan Turhan Selçuk için hazırlanan etkinlikte, bir dia gösterisi ve ustanın yaşamının çeşitli anlarına tanık görüntüler de konuklarla paylaşılacak.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 22 Kasım"da Ersan Erdura için hazırlanan gece ile devam edecek.