Levent Ersöz gözaltında, Turhan Çömez aranıyor

Ankara, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında polis Turhan Çömez'in evine de baskın yaptı. Aramalar sonrasında Turhan Çömez'in evde olmadığı anlaşıldı.
AKP'den ihraç edilen Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'in bir süre önce dil eğitimi için İngiltere'ye gittiği belirtildi. Çömez, Türkiye'ye giriş yaptğı an havaalanında gözaltına alınacak.


ERSÖZ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması çerçevesinde hakkında yakalama emri çıkartılanlar arasında yer alan Jandarma Genel Komutanmığı İstihbarat eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz"ün de gözaltına alındığı öğrenildi. Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla bazı telefonları dinlediğini iddia etmişti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi Başkanı emekli Albay Coşkun Gürel, eski Şube Başkanı Birol Başaran'ın da “Ergenekon Soruşturması” kapsamında gözaltına alındığını bildirdi.
LEVENT ERSÖZ KİMDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında daha önce de ilginç iddialar ortaya atılmıştı.

Ya Gazi Paşa Duyarsa, adlı kitap yazan ve "Bu bir belanın hikayesidir" diyen Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla bazı telefonları dinlediğini iddia etmişti.

Vatan