Özal'ın Topkapı'daki kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda kişi katıldı. Anıtmezar'daki törene katılan çok sayıda kişi saat 10.00'dan itibaren kabrin etrafındaki alanı doldurdu. Törende Cumhurbaşkanlığı temsilcisi anıta çelenk koydu. Ardından saygı duruşu yapıldı. Daha sonra başta Semra Özal ve Ahmet Özal olmak üzere aile üyeleri taziyeleri kabul etti. Özal ailesinin torunları ve birçok üyesi de törende hazır bulundu. Taziyenin ardından dualar okundu. Binlerce kişi kabir başında dua etti. Soğuk havaya rağmen kabirde toplanan vatandaşlardan bazıları dua ederken gözyaşlarına engel olamadı. 
 
Tören için yerini alan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babası Turgut Özal'a karşı insanların sevgisinin ve ilgisinin azalmadan devam ettiğini söyledi. Sağlığında babasına Türkiye için yaptığı en önemli icraatını sorduğunu söyleyen Özal, babasının da, "Türkiye'de ne turizm, ne imar ne de başka bir konu. En önemli şey zihniyet değişimidir. Türkiye'deki insanların zihniyetini değiştirdik" cevabını verdiğini söyledi. Semra Özal da ölümünün üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen sevgi ve ilgisinin devam ettiğini anlattı.
 
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği yetkilileri de anma töreninde hazır bulundu. Derneğin İstanbul temsilcisi Nuri Gökalp, Özal'ın tam anlamıyla bir merhamet ve hoşgörü insanı olduğunu belirtti. Kendisinin uzun yıllar özel sektörde çalıştığını ve birçok siyasi ve farklı kesimden yönetici tanıdığını anlatan Gökalp, resmi bir duyuru ya da organizasyon yapılmamasına rağmen insanların Özal'ın mezarına akın etmesinin bu farklılığı ortaya koyduğunu anlattı.
 
18. Dönem İstanbul Milletvekili Orhan Demirtaş da Özal'ın çalışma şekliyle dikkat çektiğini anlattı. Özal'ın bir elinde Kuran bir elinde bilgisayar olduğunu belirten Demirtaş, manevi kişiliği ve insan sevgisi ile dikkat çektiğini anlattı. Özal'ın devlet adamlığı konusunda farklı bir duruş sergilediğini anlatan Demirtaş, Özal tarifinde bir liderin son dönemde yetişmediğinin altını çizdi. Anma töreni duaların okunmasının ardından sona erdi.