Adana'da hırsızlar Hz. Hıdır türbesinden 18 bakır kazan ve 20 bakır leğeni çaldı. Çalınan bakır eşyalar bulundu, eşyaları çalan 3 hırsız ise aranıyor.
 
Akkapı Mahallesi'ndeki Hz. Hıdır Türbesi'ne giren 3 hırsız türbedeki 18 bakır kazan ve 20 bakır leğeni çaldı. Hırsızlar, bir kamyona yükledikleri bakır kazan ve leğenleri eski bakır eşya satın alan Abdullah Y.'ye 3 bin 500 liraya sattı. Türbeyi ziyarete gelenler kazan ve leğenlerin çalındığını görünce polise haber verdi. Hırsızlık bürosu polisleri, çalışanan bakır eşyaları Abdullah Y.'nin işyerinde buldu.
 
"MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN DOLAYI BAKIR EŞYALAR DEĞERLENİNCE SATTIKLARINI SANDIM"
Eski eşya alıcısı Abdullah Y., sabahleyin erken saatte kamyonla gelen 3 kişinin bakır eşyaları kendisine sattığını belirterek, "Muhteşem Yüzyıl dizisi yüzünden bakır eşyalar değerlendi. Çok sayıda kişi bakır eşyalarını satıyor. 3 kişi de kamyonla getirdiler. Hırsızlık malı olmasından şüphelenip, ?hırsızlık malı olmasın' diye uyardım. Olmadığını söyleyince çok ucuza sattıkları için aldım. Ben de yine diziden dolayı bakır eşyasını satan kişiler diye düşündüm ve satın aldım" dedi.
 
Polis, türbeden bakır eşyaları çalıp satan 3 hırsızı yakalamaya çalışıyor.
 
-HABERTÜRK-