Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen kara operasyonunda şehit düşen Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan son yolculuğuna uğurlandı.
"TÜRBANI BIRAK ŞEHİTLERE BAK"

Şehit Çavuş Doğan'ın cenazesinin Kartal'daki evine getirilmesi için bekleyen yakınları yakınları, arkadaşları ve mahalleli bir Türk bayrağı açarak terör örgütünü protesto etti. Bütün sokağı Türk bayraklarıyla donatan öfkeli kalabalık "Türbanı bırak şehitlere bak", "Türkiye laiktir laik kalacak" "İbrahim yatmadı vatanını satmadı" yazılı pankartlar açarak hükümeti de eleştirdi.

ŞEHİT KARDEŞİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

İbrahim Doğan'ın 20 yaşındaki kardeşi İsmal Doğan, ağabeyinin beresi ve fularıyla güçlükle ayakta durdu. Gözyaşları içindeki İsmail Doğan, "Annemin türbanı yok cennete almayacaklar mı ağabey" diyerek ağıt yaktı. Şehit Çavuş İbrahim Doğan'ın 8 yaşındaki yeğeni Eray, dayısının fotoğrafı ve Türk bayrağı taşıdı. Bunun üzerine Doğan'ın yakınları "Bir İbrahim'i şehit verdik bir İbrahim büyüyor" dedi.

ŞEHİT ANNESİNDEN DESTEK

Ayrıca şehit evine destek vermek için gelen şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz'un annesi Emine Yavuz oğlunun fotoğrafını elinden düşürmedi. Cenazenin eve gelişi sırasında sloganlar daha da yükseldi. Anne Suzan Doğan cenaze aracının gelişi sırasında sinir krizleri geçirdi. Anne Suzan Doğan, baba Cuma Doğan, kardeş İsmail Doğan ve 4 kız kardeşi tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Baba Cuma Doğan tabut başında "Ben çocuğumu zorluklarla okuttum, teröristlerin kurşunuyla şehit oldu" dedi.
Cenaze daha sonra, tören için tabut Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camii'ye götürüldü.

Gök ailesi iki evladını birden şehit verdi

Güneş Operasyonu'nda Kuzey Irak'ta şehit olan uzman onbaşı 27 yaşındaki Fatih Gök'ün acı haberi memleketi Kahramanmaraş'ı yasa boğdu. Şehidin diğer kardeşi ise Tunceli Komando Birliği'nde vatani görevini yapıyor.
Hakkari Merkez Jandarma Komutanlığı´nda görev yapan ve son kara harekatı sırasında Kuzey IrakÆa geçen askerler arasında yer alan Fatih GökÆün şehit olduğu haberi memleketi Kahramanmaraş kent merkezindeki Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki babaocağına ulaştı. 2Æsi erkek olmak üzere 3 çocuk babası olan Durdu Gök (56) en büyük çocuğu Fatih'i teröre şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyor. Bu arada diğer oğlu 24 yaşındaki Salman Gök ise Tunceli Komando BirliğiÆnde olan baba Durdu GökÆü yakınları ve komşuları teselli etmeye çalışıyor. Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin ise bugün gece geç saatlerde kent merkezine getirilerek morga konulacağı ve yarın öğleyin ise toprağa verileceği öğrenildi.

Köylülerin askere gönderdiği Ahmet Beyazıt'ın cenazesi yarın

Ordu merkeze bağlı Gökömer Köyü"nde çiftcilik yaparak geçinen Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Bayazit"in ailesinin maddi durumlarının iyi olmadığını ve babasının lenf kanseri olduğunu söyleyen köy muhtarı Ali Rüzgar, “Şehidimizi köylülerle kendi aramızda para toplayarak askere uğurlamıştık. Her ay da kendisine harçlık gönderiyorduk'' dedi. Ailesine bir ay önce karlı dağların fon olarak kullanıldığı hatıra fotoğraf çektirerek gönderen şehit Ahmet Bayazit"in, bu fotoğrafı acı hatıra olarak kaldı. Fotoğrafta şehit Bayazit "Komando vurulunca değil, unutulunca ölür. Beyaz gülüm" yazan fonu kullanmıştı.
Şehit Ahmet Bayazit"in amcası Emekli Öğretmen 66 yaşındaki Fehmi Bayazit ise “Biz bu işleri çok yaşadık, çok gördük. Fakat yine de göz yaşarıyor. Bizim kanımız, bizim canımız. Hepsi Mehmetçik. Onlar bizim için oradalar, bizim için şehit oluyorlar. Bu sınırları koruyan, bu vatan için çalışan herkese canımız feda olsun. Ahmet şehit oldu. Ancak geride 3 tane daha var. Bunlar vatan için yetişmişlerdir, biz bunu biliyoruz'' diye konuştu.
Şehit Komando Er Ahmet Bayazit"in cenazesi, yarın Ordu kent merkezindeki Orta Camii"de düzenlenecek askeri tören ve kılınacak cenaze namazının ardından, Gökömer Köyü"ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Terhisine 1 ay kala şehit oldu


TürkK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik sürdürdüğü kara hareketında şehit düşen Piyade Onbaşı 22 yaşındaki Dursun Demirkol'un memleketi Çorum'un Mecitözü İlçesi'ne bağlı Çitli Köyü'nde yas var. Terhisine 1 ay kala şehit düşen Demirkol'un geçen pazar günü annesi 43 yaşındaki Fadime Demirkol'u arayıp, “Anacığım operasyona gidiyorum. Dualarını benden eksik etme'' dediği öğrenildi.

İzni bitmeden birliğine geri dönmüştü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak"ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan askerlerden er Serdar Çeçen"in, "yollar kapanır" endişesiyle 15 gün önce iznini tamamlamadan birliğine döndüğü öğrenildi.
Şehit Çeçen"in, ilçedeki Kazımkarabekir Mahallesi Avsan Sokak"ta yaşayan babası Ali Çeçen, annesi Sibel Çeçen ve diğer yakınlarına, oğullarının şehit olduğu haberini Kaymakam Sadettin Yücel, Turhal Garnizon Komutanı Tamer Tengiz, Belediye Başkanı Ali Gözen ve Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar verdi.
Acı haberi alan baba Ali Çeçen, anne Sibel Çeçen ve diğer yakınları sinir krizi geçirdi. Acılı aileye sağlık ekipleri müdahale etti.
Haberin duyulmasının ardından ilçede de büyük üzüntü yaşanırken ailenin yakınları, komşuları ve çok sayıda kişi, Türk bayrağı asılan şehidin evine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Göçebe yaşayan askerin çadırında yas

Hakkari 4"üncü Dağ Komando Taburu"nda görev yapan ve Kuzey Irak"ta süren kara harekatına katılan Piyade Komando Er 21 yaşındaki İbrahim Okur"un şehit olduğu haberini, dağda kurdukları çadırda hayvancılık yapan aileye, 5 kilometre yürüyen Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu verdi. Kıl çadırın önünde otururken acı haberi alan 5 çocuk babası 60 yaşındaki Hasan Okur, Kaymakam Beyoğlu"nu kucaklayarak gözyaşı döküp, “Vatan sağ olsun'' dedi.