AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Öğrencilerin, barınma, ulaşım ve beslenme sorunları daha önemli. Üniversite öğrencilerinin çok az bölümünü ilgilendiren türban sorununu çıkarmak, asıl sorunların üzerini örtme çabası anlamına geliyor” dedi.

Katıldığı bir toplantı sonrası, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması konusundaki görüşünü soran gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Boylu, Öğrencilerin, barınma, ulaşım ve beslenme sorunlarının daha önemli olduğunu söyledi. Üniversite öğrencilerinin çok az bölümünü ilgilendiren türban sorununu çıkarmanın, asıl sorunlarını üzerini örtme çabası anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Şükrü Boylu şunları söyledi:

“Türban yeni sorunlar yaratır. Şu anda Anayasa'nın 2'nci maddesine uyuyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği konusunda vereceği karara göre hareket edeceğiz. Farklı dini sembollerle, inançları işaret edecek simgelerin üniversitelerde bulunmasını doğru bulmuyoruz. Şu anki bu gayretin küçük bir kesimin sorununun çözülmesi olarak değil, devletimizin temel özelliklerini hedef olan bir tutum gibi algılıyoruz ve çok derin endişe duyuyoruz."