TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, türbanlı öğrencilerin öğrenim hakkına kavuşacağını söyledi.

Mersin"de konuştu

Mersin"de, parti teşkilatını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Üskül, bazı kız öğrencilerin öğrenim hakkını kullanamamasının söz konusu olduğunu söyledi. Üskül “Üniversite öğrencileriyle ilgili çok fazla sorun var. Bunların bir tanesi de türban. Türbanlı öğrencilerin öğrenim hakkı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM"in verdiği kararlar çerçevesinde şu anda üniversitelerimiz tarafından engelleniyor. Ama burada bir insan hakkı ihlali olduğu ortada. Bunun da çözülmesi gerekir” dedi.
Yaptıkları anayasa çalışmalarının sadece türban sorununu çözmeye yönelik olmadığını ifade eden Üskül, şöyle devam etti: “Biz AKP olarak kendi anayasamızı yapma peşinde değiliz. Bizim yaptığımız çalışma bir taslak. Bu taslak, kamuoyunun tartışmasına açılacak. 3 ay tartışılacak. Değişik kurumlardan görüşler alınacak. Taslakta gerekli düzeltmeleri, ortaya çıkan uzlaşma doğrultusunda yapacağız.”