MHP Ak Parti ile anlaştı. Ardından 301 kampanyası başlatıyor. Kafalarda sorular oluştu.
AK Parti ve MHP "üniversitede türbanın serbest olması" konusunda anlaştı. Tam da bu günlerde MHP "301 değiştirilmesin" kampanyasına başlıyor. Peki MHP türban anlaşmasını 301 için mi yaptı?

Avrupa Birliği, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve yazar Elif Şafak'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçı, gazeteci ve aydınların bu suçtan yargılanmasıyla gündeme gelen 301. maddedeki hükümlerin değiştirilmesi için bastırıyor. Ancak MHP ise yasa maddesinde yapılacak esnetmenin mili bütünlüğü bozacağına inanıyor ve yasanın değişmesini istemiyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay 301. maddeyle ilgili önümüzdeki günlerde 301 ile ilgili bir kampanya başlatılacağının haberini verdi. Gazete ve bilboardlara verilecek reklamlarda, 301. maddenin şiddetle değişmesini savunanlara, 'Neden?' sorusu yöneltiyor.Kampanyada, Türk milletine yapılacak her türlü sözlü ve fiili saldırıdan bu ülkede yaşayan tüm kesimlerin rahatsız olmasının milli birlik ve bütünlük için önemli olduğunun altı çizilecek.

MHP'nin Ak Parti ile türban konusunda anlaştığı günlerde 301 için kampanya başlatması kafalarda soru işareti yarattı. Acaba MHP türban anlaşmasını 301. madde için bir araç olarak mı kullanıyor? Bu soruya önümüzdeki günler cevap verecek.