AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı, bayram dolayısıyla düzenledikleri turların çoğunun ilgi görmediğini dile getirdi. Bayram dolayısıyla düzenlenen Erdek – Avşa turunda 23 oda ayarladıklarını fakat 5 oda gittiklerini dile getiren Avcı, bunu da Aydın’ın tatil yörelerine yakın olması ve ekonomik yönden çekilen sıkıntı olduğunu belirtti.

dsc_0193.jpgAydınlıların tatil yerlerine gittiklerin yer bulamasa bile akşama geri dönebileceğini dile getiren Avcı, diğer şehirlerde böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını, bayramda her gün Samos’a düzenleyecek oldukları günübirlik tur için bile adada yer bulamadıklarını ifade etti.

Bu sene bayramın tatil gününe denk gelmesi sebebiyle de turlara ilginin az olduğunu söyleyen Avcı, yazlığı olanların yazlıklarına gideceklerini, olmayanların da günü birlik tekne turları ile veya kendi aileleriyle beraber tatili değerlendireceklerini, edinilen izlenimlere göre kurban bayramı tatilinde turların ilgi göreceğini dile getirdi.

Hava Tur Genel Koordinatörü Emin Kaya da Aydınlıların genel olarak bireysel ve aile ortamında tatil yapmayı tercih ettiklerinin altını çizdi. Daha önce de promosyonlu uçak biletlerin satışa çıkması ile vatandaşların karayolu yerine havayolu taşımacılığını tercih ettiklerini ifade eden Kaya, katılımın az olması sebebiyle turların genellikle İzmir kalkışlı olduğunu belirtti.

Acentalar Bir Araya Gelmeli

dsc_0197.jpgAcentaların bir araya gelerek ortak iş yapması gerektiğini söyleyen Kaya konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Aydın’ın turizm potansiyeli acentalara bölünmüş durumda. Katılımcı sayısı da az. Bu yüzden acentaların bir araya gelerek yurtiçi ve yurtdışı turlarda beraber hareket etmesi gerekiyor. Böyle olursa Aydın için turizm konusunda yol almış oluruz. Bu sayede bütün acentalar da kazanmış olur.’’

Kaya, ayrıca yıl içerisinde tatil ve tur beklentisi olan müşterileri mevsimine göre turizm bölgelerine yönlendirdiklerini de ifade etti.
 

ETS Tur satışlardan memnun

ETS tur Müşteri Satış Sorumlusu Meral Akkaya ise aydın halkının gezmeyi ve tatili çok sevdiklerini söyledi. Bayram tatilinde yapılacak olan Karadeniz ve adalara düzenlenen gemi turları ile otellere yüksek seviyede talebin olduğunu ifade eden Akkaya, tercih edilme sebeplerinin müşteriyi memnun edebilme adına profosyonel olarak çalışılması olduğunu dile getirdi. Daha çok birebir görüşme şeklinde satış işlemlerini hallettiklerini

Türkiye genelinde bulunan 400 otelin de tatil için satışını yaptıklarını, şu anda Aydın ve çevresinden gelen müşterilerin sırada beklediklerini söyleyen Akkaya, geçen senelerden de ETS turu tercih eden Aydın çevresindeki müşterilerin bu sene tekrar geldiklerini ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

new-3.20120817101852.jpg